keresés menü

Kiültek egy bulinegyedi erkélyre zenélni, vírusvideó lett belőlük

Bulinegyed

bulinegyed #délutánivigadalmak #szabadság #tejóégmilyenhangjavan

Ez itt a videó, ami pillanatnyilag (azaz csütörtök este hatkor) 446 lájknál jár, emberek osztják, buliszervezők már erkélykoncertet akarnak tőlük, és kereskedelmi tévék kérnek tőlük interjút.

Szerencsére mi gyorsabbak voltunk, úgyhogy arra kértük a zenészek frontemberét, Dennie Wandert, aki egy Magyarországon élő brit, hogy meséljen már erről az egészről, amiről hirtelen beszélni kezdtek az emberek – ami nem csoda persze, hiszen a budapesti vigalmi negyedben uralkodó feszültségek jóformán mindenkit foglalkozatnak.

“Az elmúlt három hónapban együtt dolgoztam egy EP-n egy kaliforniai lánnyal, vele és a menedzserünkkel ebben a Klauzál téri lakásban laktunk együtt. Ez volt az utolsó napunk a pecóban, az idő kellemes volt, úgyhogy úgy döntöttünk, megünnepeljük ezt egy minikoncerttel.”

Dennie azt mondja, számítottak némi elenyésző figyelemre, hisz mégiscsak egy erkélyen tolták a bazsevát, de ekkora durranásra nem gondoltak. És hogy a járókelők hogy reagáltak?

“Főleg pozitívan, sokan videóztak, mások fel is jöttek, velük koccintottunk. Egyvalaki volt csak, aki afelől érdeklődött, van-e engedélyünk, de mondtuk, hogy nem húzzuk sokáig, így elsimult a dolog.”

Kíváncsiak voltunk, hogy a felkéredzkedők közül hányan voltak magyarok, és bizony voltak: két német turistalány és egy belga pár mellett három helyi merészkedett fel az őrületes veszélybe – akik egyébként a zeneművészetin tanultak, mint az kiderült.

Na de Dennie maga, félig-meddig már helyi lakosként hogyan szívleli a bulinegyedet?

“Imádnék hosszabb távon is itt lakni a kerületben, de attól tartok, az nem járna együtt a legegészségesebb életvitellel”

– közölte szerényen az egyébként egy független kiadónál működő zenész.

Akivel itt lehet bővebben megismerkedni!

Tűz tartalom 🔥