keresés menü

Kis Könyves Éj, másodszorra

A múzeumok, a kutatók, a tánciskolák, a színházak, és a fodrászatok éjszakája után a független könyvesboltok is összefogtak, és megszervezik április 19-én – idén már második alkalommal – a Kis Könyves Éjt. A szervezők célja, hogy felhívják a városlakók figyelmét a kis könyvesboltok előnyeire, sokféleségére, és így felélénkítsék a könyvesboltba járás divatját.

kiskonyvesej2

Az ilyesfajta összefogásra és a kis könyvesboltok népszerűsítésére bizony szükség van, annál is inkább, ha olyan szomorú híreket hallunk, hogy még az angliai Nothing Hill-ben lévő kis könyvesbolt is megszűnt néhány éve, ahol a Sztárom a Párom című filmet forgatták. A Travel Bookshop nem élte túl a gazdasági világválságot, és még az sem segített rajta, hogy Julia Roberts és Hugh Grant népszerűsítette. Képzeljük el, milyen nehéz helyzetben lehetnek a kis magyarországi könyvkereskedések, amikről nem készül film, de még csak nemzetközi sztárcelebek sem jártak ott soha.

Szóval ez a program mindenképpen jó alkalom a kicsik bemutatkozására, megszeretésére. Aki meg nem rajong a bölcsésztársaságért, azt erősítse a tudat, hogy jó könyvek mellé általában egy-két palack jó bor is társul. Biztosan itt is előkerül majd néhány.