keresés menü

Ilyennek még sosem láttad Isztambult

Pedig mennyire, hogy létezik! Csak kicsit tovább kell keresgélni a lenyűgöző ottomán és bizánci építészeti remekek között, és ha eléggé kitartóak vagyunk, akkor meglelhetjük ezeket a lehetetlenül vibráló, geometrikus mintázatokkal telenyalt alkotásokat. Ha meg nem vagyunk eléggé kitartóak, akkor csak végiglapozzuk Yener Instagram-fiókját.

Amiből most mi is válogattunk egy keveset:

yenertorun-int-10

Yener az It’s Nice That kérdésére elmondta: szeretett épületeket fotózni, de nem gondolta, hogy amit csinál, az építészeti jellegű fotográfia. Aztán más instagrammerek minimalista stílusa nyomán befolyásolódott, és elkezdte tudatosan keresni a színes homlokzatokat és patterneket.

“Inkább a geometriára fókuszáltam, mint az építészeti értékekre. A színes-mintás felületek olyanok nekem, mint egy vászon, és a keret, amit vágok nekik, egy másik világgá teljesedik ki, teljesen kivonja őket a valóságból.”

Yener azt is mondja, hogy bár 14 éve él Isztambulban, a város a mai napig képes meglepni őt. Ő pedig azzal lepi meg a többi lakost, hogy olyan fotókat készít, amikről azok el sem hiszik, hogy a városukban készültek. Nekünk is nehéz volt.

(via It’s Nice That)