Yener Torun egy 32 éves építész, és Törökország legnagyobb városának azt az arcát mutatja meg, amiről sokan eddig talán nem is tudják, hogy létezik.

Pedig mennyire, hogy létezik! Csak kicsit tovább kell keresgélni a lenyűgöző ottomán és bizánci építészeti remekek között, és ha eléggé kitartóak vagyunk, akkor meglelhetjük ezeket a lehetetlenül vibráló, geometrikus mintázatokkal telenyalt alkotásokat. Ha meg nem vagyunk eléggé kitartóak, akkor csak végiglapozzuk Yener Instagram-fiókját.

Amiből most mi is válogattunk egy keveset:

Yener az It’s Nice That kérdésére elmondta: szeretett épületeket fotózni, de nem gondolta, hogy amit csinál, az építészeti jellegű fotográfia. Aztán más instagrammerek minimalista stílusa nyomán befolyásolódott, és elkezdte tudatosan keresni a színes homlokzatokat és patterneket.

“Inkább a geometriára fókuszáltam, mint az építészeti értékekre. A színes-mintás felületek olyanok nekem, mint egy vászon, és a keret, amit vágok nekik, egy másik világgá teljesedik ki, teljesen kivonja őket a valóságból.”

Yener azt is mondja, hogy bár 14 éve él Isztambulban, a város a mai napig képes meglepni őt. Ő pedig azzal lepi meg a többi lakost, hogy olyan fotókat készít, amikről azok el sem hiszik, hogy a városukban készültek. Nekünk is nehéz volt.

(via It’s Nice That)

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)