keresés menü

Harmadik nekifutásra csak sikerült a buszsofőrnek felborítani a bringást, ami elég jó teljesítmény, ha azt vesszük, hogy nem is látta

Újabb agyfelbaszó videó pörög a neten, amiben ismét a kerékpáros és a gépjárműves közlekedési kultúrák feszülnek egymásnak szombat hajnalban a Vágóhíd utcában. Az történik, hogy a buszsofőr többször is neccesen ráelőz egy bringásra, aki a biciklissávként is használható buszsávban halad.

A bringás videója alapján az első két előzésnél – noha a Kresz szabályait mintha nem maradéktalanul tartotta volna be – többé-kevésbé kitért és helyet hagyott a bringásnak, a harmadik alkalommal azonban megtörtént a kontakt, ami a kerékpáros zakózásával ért véget.

Ezután jött azonban a WTF-szitu. A bringás odament felkérdezni a sofőrt, hogy akkor hogyan is volt ez, amire ő rögtön azzal hárít, hogy nem látta a bringást. A későbbiekben meg már azzal a koncepcióval érvel, hogy a bringásnak nincs helye a buszsávban.

Nyilván nem akarjuk eldönteni, hogy végső soron kinek van igaza, de cinikusan, mint a sofőr senki se viselkedjen ilyen helyzetben, és ne kelljen többé ilyen cikkeket írnunk.

innen