keresés menü

Füstölő mókuskerék esetére: Lassulj, Budapest!

Túlprogramozott élet? Állandó időhiány, szaladgálás? Meló a munkahelyen, külsőzés otthonról, napi 14 órában? Hát kinek jó ez? Pont az előző kérdések miatt gondolta úgy néhány fiatal, hogy a nemzetközi vizeken már egyre nagyobb teret nyerő slow movement eszméjét átültetik a fővárosra, és létrehozzák a Slow Budapest mozgalmat, hogy együtt próbálkozzanak meg visszapakolni az életüket a normális kerékvágásba, egyensúlyba, nyugiba, és több agyonpörgött sorstársukat is rávegyék erre.

Close up of a snail on a laptop

A visszafokozott tempó nevében stílusosan egy nyolc napon át elnyújtott programsorozatot találtak ki, ami a mai naptól, június 14-től kezdődik és jövő hét péntekig tart.

Ma délután a legmenőbb bringás életmódbloggal, a Cyclechickel kezdődik a belassulós buli az Erzsébet téren, bringatérkép-rajzolással és uzsonázással és fotózkodással, szombaton azzal a Messzelátó Egyesülettel lehet újrahasznosítani, aminek már az irodája is kizárólag recyclingelt eszközökkel van tele, később lesz még közös reggeli Lila Füge és Fűszeres Eszter finomságaival, közös könyvforgatós projekt az Utazó Olvasóval, jógázás a Margitszigeten – a komplett program, amiben bárki részt vehet, itt található.

lassulj