keresés menü

Főzni szabad! – Restaurant Day Budapest

Ki ne játszott volna gyerekkorában éttermesdit, és vágyik rá azóta is titkon, hogy egyszer – ha csa egyetlen napra is – nagy közönség előtt mutassa be konyhai tündöklését? Ezért csapunk rendszeresen vacsora- és grillpartikat, és tesszük fel a fogásokat minden szögből megörökítő fotósorozatokat a facebookra. Most azonban tényleg bárkinek valóra válhat ez a féltett vágya, hiszen február 17-én harmadik alkalommal rendezik meg a nemzetközi Restaurant Day-t Budapesten!

A Helsinkiből indult, mára az egész világon elterjedt mozgalom az amatőr, ám annál kreatívabb szakácsok porondja: egy nap, amikor bárki nyithat éttermet. Otthon, a parkban, az irodában vagy éppen egy kiállító térben, a lényeg, hogy a házi recepteké és a saját készítésű ételeké a főszerep. Ha minden alkalommal lenyűgözöd a barátaidat a főztöddel, vagy csak a családodat kényezteted vasárnapi ebédremekeiddel, ne habozz, regisztrálj a rendezvény hivatalos oldalán, főzz és terjeszd ki rajongóid körét néhány idegen éhezőre is!

A budapesti Restaurant Day kínálata már most igen gazdag, 26 étterem regisztrált, és a bio-vega vonaltól a házi hambergeren át a legkülönbözőbb nemzeti konyhákig mindenféle megtalálható a fogások között. A RUSH.LOFT udvarán a tavalyi Golden Blog-díjas Vegasztrománia szerzője, Bede Anna főz, a Lumen Zöldségnél etióp ételek kerülnek az asztalra, a FecskeFészek blog szerzője pohárban kínál nem mindennapi főételeket, a Lumen Galéria és Kávézóban pedig a Palifőz lakásétterem és a Dunszt Pitéző várja a vendégeket meleg krémelevesekkel és rendhagyó, sós és édes pitékkel. Mindenkinek megéri hát csatlakozni aktív vagy passzív résztvevőként, csak azt kell eldöntenie, hogy főzni vagy enni szeret-e jobban, mert mindkettőre biztos nem lesz ideje most vasárnap!

Tűz tartalom 🔥