Szerettünk volna intő jeleket felfedezni arra vonatkozóan, hogy a vigalmi negyedként emlegetett, népszerű belpesti örömzónába már eleve bele volt kódolva a hipszterrobbanás.

Kiváló dolog a Fortepanon régi magyarországi fényképek között vadászgatni, főleg, ha az ember tudja azt is, mit keres. Mi a fent említett céllal valahogy kilyukadtunk a hetvenes éveknél, amiben nyilván nem csak az játszott közre, hogy kulturális értelemben ekkortájt kezdtek igazán kinyílni a csipák, de az is, hogy ezekből az évekből találtunk olyan menő fotókat, amik a kipécézett környéken készültek, és alátámasztják aljas feltételezéseinket. És akár készülhettek volna ma is, csak kicsit más nadrágokban és kabátokban! Haladjunk is sorban:

1975 – Klauzál tér, háttérben a vásárcsarnok. Svág? Tízezer százalékig!

1977 – Zajlik a warmup egy Dohány utcai erkélyen:

1978 – Csak nem a Központ felé, srácok?! Elképesztő, már-már maismonsieurosan cinikus hüvelykujjejtés a kamera irányába:

1979 – Akácfa utcai bandázás. Kommentár helyett DISZKÓKABÁTTAL!

Ha valaki tud még olyan képekről, amik megmutatják, hogy a bulinegyed már korábban is szárba szökkent, mint ahogyan azt mi nevetséges módon gondolnánk, az ne habozzon elküldeni nekünk! A Fortepannak pedig még egyszer köszönjük a hibátlan pillanatokat.

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)