keresés menü

Farkesszemet nézni egy kilenc méteres szemgolyóval

A nyitott szemmel járó dallasi lakosoknak egészen furcsa látvány szúrhat szemet, ha a Joule Hotel kertje felé fordulnak: a gyanútlan járókelőkkel ugyanis egy óriási szemgolyó jöhet szembe, ha az ötcsillagos hotel környékére tévednek. A kilenc méteres testrész úgy néz ki, mintha épp egy hatalmas küklopsz fejéből esett volna ki, pedig csak azt szimbolizálja, hogy a múzeum kollekciója már akkora, hogy az utcán hömpölyög.

3022295-inline-eye-by-tony-tasset-wide-shot-photo-credit-mei-chun-jau1

A szem egyébként nem egy új darab: a készítő Tony Tasset már 2007-ben megalkotta a gigantikus golyót egy chicagoi időszaki kiállításra, de sajnos utána csak porfogóként funkcionált egy raktárban. Hogy mi értelme ennek az egésznek? A saját szeméről mintázott alkotásról a művész egyszerűen annyit mond: “csak valami lenyűgözőt akartam készíteni.” Ennyit, nem többet.

Tasset számára az is fontos továbbá, hogy könnyen érthető és széles rétegek számára befogadható legyen a műve – ebben a tekintetben odaállítható lenne a megcsúszott angol ház mellé -, ugyanakkor teljesen új értelmet adjon a térnek, amiben elhelyezkedik.

3022295-poster-1280-eye

A készítésébe itt nézhetünk bele. CREEPY!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥