keresés menü

Ezt a 90 méteres bristoli vízicsúszdát Budán is el tudnánk viselni

Luke Jerram nem akar semmi mást a Park and Slide nevezetű projektjével, mint egy különleges vasárnapot adni városának, Bristolnak. Az a szuper ötlete támadt, hogy egy napra le kéne zárni a Park Streetet és egy hatalmas vízi csúszdát kéne rá telepíteni, amin bárki kedvére lecsúszhatna, amolyan gyors városnézés gyanánt, vagy csak mókából.

A rokonszenves ötletéhez, ami egyszerre lenne szokatlan közlekedési eszköz (aha, ruhában) és művészi installáció, a Spacehive nevű közösségi finanszírozású projekteket összegyűjtő oldalon próbálja összekalapozni a szükséges pénzt. Elég jól áll, a tervezett május 4-ig még csomó idő van, és már a pénz kétharmada összejött. Aki Bristol környékén jár májusban, az szerintem kövesse a dolgot itt, mert ki tudja, még akár részese lehet a város egy történelmi pillanatának!

Egyébként ilyesmi projekteket, mint a bristoli óriáscsúszda, szerintem simán lehetne Budapesten is kezdeményezni. Egy főre lebontva szinte nincs is költsége, viszont csomó emlékezetes dolgot lehetne művelni. Az Istenhegyi út lejtője pont megtenné!

Végül álljanak itt Jerram mindenki számár tanulságos gondolatai a projektről:

Ez arról szól, hogy újszerűen lássuk a városunkat. És engem például izgat a gondolat, hogy Bristolt egy vászonnak lássam, ami az izgalmas építészeti beavatkozások terepe. Ez a mi városunk, és rajtunk áll, milyennek akarjuk látni a jövőben.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥