keresés menü

Ezért nincs szükség már a Critical Mass-re: kiskörúti bringarekord

3000

2010 júliusában helyezték üzembe azt a közösségi adományokból finanszírozott digitális számlálót a Múzeum körúton, amivel már mindenki találkozott, aki ott kerekezett el mellette, illetve alatta: ez az, ami egy speciális, a kerékpársáv aszfaltjába épített indukciós hurok révén érzékeli az elhaladó kerekezőt, és plusz egy főt automatikusan beír a statisztikába. A Magyar Kerékpárosklub úgy saccolt most április 24-én, hogy az esti órákban a számláló meglépi a lélektani 3000-es határt, amennyien még sosem tekertek el itt.

És tényleg: ujjongva és pezsgővel fogadták a rekordot állító, először még értetlen bringást, aki aztán hamar felvette a ritmust, és becsatlakozott az ünneplésbe, ami végül is róla szólt.

Ennél plasztikusabb bizonyíték aligha szükséges ahhoz, hogy rájöjjünk, nem sületlenség az, hogy a Critical Mass tényleg elérte a célját. Ahogy a nemrég általunk meginterjúvolt Merényi Bicycles is kiírta Facebook-oldalára:  “rengeteg a kerékpáros, nem kell felhívni a figyelmet arra, hogy rengeteg a kerékpáros.”

Tűz tartalom 🔥