keresés menü

Eszik vagy isszák? – Soup Culture, a legújabb levesező

soupe_culture_2

A Soup Culture február végén nyitott a kulinárisan már eddig is sokféle és izgalmas  Október 6. utcában, az V. kerületben. Lehetett itt már enni pad thait, gyrost, hummust, burritót, kifőzdés kaját, és most már a klasszikusnak mondható leves és szendvics duó is megérkezett.

A Soup Culture-ben sajnos nincs semmi új, vagy olyan, amitől igazán leesne az állunk. Egy Foursquare-pajtás így jellemezte a helyet: “ugyanolyan, mint a LEVES. csak sorbanállás közben nem egyetemeista lányok seggét bámulnod.” Emellett azért még van különbség.  A többi levesezőhöz képest – gondoljunk itt az említett kiskörúti helyre vagy a Borsra – sokkal unalmasabb a választék. Nincsenek izgalmas, különleges ízek, merész párosítások. A levesek sokszor naponta ismétlődnek, kevés a hús, és csupán három egyszerű szendvics közül lehet választani. Az ár a szokásos, levesek 490 forintért, kis menü 790 Ft, a nagy 990 Ft.

Én a sütőtök krémlevest kóstoltam fahéjas dióval és pirított tökmaggal. A fahéjas dió bomba ötlet, passzolt a levesben domináló gyömbérhez. Szendvicsnek szalámis-pepperónisat választottam. Feledhető élmény volt, olyannyira, hogy a gyömbéres-fahéjas diós leves emlékét is gyorsan kitörölte.

soupe_culture1

A Soup Culture-ös srácok ettől függetlenül nagyon kedvesek és segítőkészek, elmesélték, mit jelentenek a boltban található dekorációk. Kedvességük ellenére a konkurenciával való összehasonlítás elkerülése lehetetlen. Remélem, idővel megtalálják azt a most még hiányzó fűszert, ami megkülönbözteti és kiemeli őket a többiek közül.