keresés menü

És akkor ma húzás a pesti rakpartra, amit végre lezárnak a forgalom elől!

A főváros vezetése felismerte, hogy ugyan fontos az otthonmaradósdi fenntartása a vírus érdekében, de mégiscsak tehetnénk egy kis kitérőt a saját mentális egészségünk érdekében, hogy ne mekkenjünk bele végérvényesen a bezártságba. Ezért szombat hajnaltól vasárnap késő estig az történik, hogy megnyitják (azaz lezárják a motorizált forgalom elől) Európa egyik legszebb rakpartját, a pesti alsót, amit így birtokba vehetnek a gyalogok és a bringások. A vendéglátóhelyek persze maradnak zárva.

“Fontos, hogy a koronavírus előírásokat itt is betartsuk. Kérjük, kerüljék a csoportosulásokat, tartsunk egymástól 1,5-2 méteres távolságot” – olvasható a fenti videó alatti leírásban. Ezt meg csak így iderakjuk a régi budapesti képeket szemlőző FB-csoportból, egyenesen 1905-ből:

Ezt meg egy másikból. Hát nézzük már meg, mennyire nem használjuk ki azt a területet, a negyvenes években még a Dunából leválasztott medencében is lehetett pancsolni:

Arról ugyan nem szól a főpolgármesterhelyettesi videó, hogy a rendőröknek szóltak-e, hogy akkor most ne vegzálják a polgárt, mert nem bevásárolni vagy idős beteget gondozni ment el otthonról, hanem csak élvezni a napsütést egy végre nyílt terepen, de reméljük, ezzel nem lesz gond, és nem hullanak az ötvenezres csekkek.

Ja, és a szemetet szedjétek össze magatok után! Ottali.