keresés menü

Előadás az élhető város eszményéről, kedd este, ingyen filmmel egybekötve

elheto

Miért olyan szeretnivaló Koppenhága, amilyen? Ezt egy olyan ember mondja el kedden este a Fuga Építészeti Központban, akinek a fél élete e téma köré szerveződik. Ő a dán (naná) Jan Gehl, a világ egyik legismertebb városépítész szakembere, nevéhez fűződik az élhető város gondolata, és az arra épülő városfejlesztési stratégiák kidolgozása. És ha már emlegettük a dán fővárost, mondjuk el azt is, miért tettük ezt: ugyanis az ő ötletei alapján jött létre többek az ottani városfejlesztési program, aminek eredményeképpen Koppenhága évek óta vezeti a világ legvonzóbb városainak listáit.

Érdekes egyébként, és talán duplán kedvet csinál az ingyenes, este hétkor kezdődő programhoz, hogy Gehl felesége gyerekspzichológus, ami fontos hátszelet jelentett neki abban, hogy elkezdjen foglalkozni az építészet emberi, lélektani aspektusaival. Itt egy előadása a szakinak:

Lesz egy dokumentumfilm is, rögtön az előadás után, a The Human Scale, ami Gehl elveit mutatja be városi példákon keresztül. Itt a Facebook-event, hogy senki ne feledje, mikor és hova kell mennie.