keresés menü

Élnél másfél méteres lakásban?

Az egyre nagyobb mértékű városiasodásban a települések is egyre nagyobbra nőnek, míg ezzel párhuzamosan egyre nagyobb kincs minden talpalatnyi föld a belvárosban. Az épületek közötti rések viszont olyan ki nem használt területek, amiket beépítetlenül hagyni óriási pazarlás lenne.

A Live Between Buildings!, vagyis az Élj épületek között! egy díjnyertes koncepció, ami segít a népes városok, ki nem használt területeinek hasznosításában és beépítésében. Mateusz Mastalski és Ole Robin Storjohann építészek által megálmodott házak pókemberként másznak be két épület közötti szabad helyre és biztosítanak új – szűkös, de fenntartható – otthont leendő lakóiknak, akik remélhetőleg nem klausztrofóbiásak, mert a körülbelül másfél méteres szélességben ha széttárod a karod, mindkét falat vígan eléred.

Amellett, hogy ezek a mikrolakások rendkívül keskenyek, életterük egészen nagy, csak ugye fölfelé. A szintek közt lépcsőn, létrán vagy akár falmászásban is közlekedhetsz, és akár öt-hat szobád is lehet a sajátos formájú loftodban. Merthogy formáját tekintve a legnagyobb a szabadság: lehet hagyományos függőleges, de igazából bármilyen forma szóba jöhet, a tojástól a karácsonyfáig vagy az Y-tól a Pacmanig.

1673281-slide-750-addon

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥