keresés menü

49 forintos percdíjért már villanyrobogóval is verethetjük Budapesten

Ez a blinkee.city, aminek az ötven robogóval induló, kijelölt állomások nélküli járműmegosztó rendszere egyszerre teszi tisztábbá, gyorsabbá, csendesebbé és költséghatékonyabbá a városi közlekedést, illetve ad 100 százalékban környezetkímélő megoldást a dugókra és parkolási problémákra.

Ráadásul össze sem keni magát az ember olajjal! Jó hír ez mindenkinek, aki mondjuk a Bubi előnyeit már eddig is kihasználta, de még gyorsabban haladna a városban.

A kulcsnélküli közösségi elektromosrobogó-megosztó rendszer mobilappon keresztül habkönnyen kezelhető: a robogni vágyó egy érvényes jogsit lefényképezős regisztrációt követően térkép segítségével tudja kiválasztani a legközelebbi elérhető járművet. A szolgáltatás használatához nem szükséges egy előre feltöltött pénzügyi keret, a fizetés percdíj alapú – bankkártyáról megy -, emellett pedig diákkedvezmények is elérhetők.

A segédmotoros kerékpár kategóriába tartozó blinkee.city elektromos robogók 3,1 KW motorteljesítményükkel és 35 Ah teljesítményű akkumulátoraikkal akár bő 60 kilométer megtételére is alkalmasak. A teljeskörűen biztosított járművek cserélhető akkumulátorait a központi irodában elérhető töltöttségi információk alapján folyamatosan ellenőrzik, így

a felhasználóknak a robogók feltöltésével nem kell bíbelődniük.

Szóval csodálatosan egyszerű az egész, az meg maga csoda, hogy ilyesmi pikpakk üzembe áll Budapesten, miközben a metrós beléptetőkapukra már hosszú évek óta várunk.

“Az európai városoknak olyan közlekedési problémákkal kell szembenézniük, mint a zsúfoltság, a lég- és zajszennyezés, valamint a parkolási gondok. Minden olyan innovatív megoldást üdvözlünk, amely hatékony megoldást tud nyújtani ezekre a kihívásokra. Bízunk abban, hogy a most induló, 100%-ban környezetbarát szolgáltatást a fővárosiak és ide látogató vendégeink is szeretni fogják” – mondta Varga Zsolt, Budapest Város Főpolgármesterének főtanácsadója a hivatalos sajtóeseményen.

Alig várjuk, hogy mi is teszteljük!