keresés menü

Testközeli fotókon a dél-londoni proli motoros színtér arcai

dg_ukbikelife_028

Dan Giannopoulos egy éven át fotózta a London déli külvárosi részén parádézó motoros szubkultúrát. Már korábban is feltűnt neki a társaság, egyszer aztán leszólította őket, a motoros arcok pedig elhívták egy találkozójukra.

Az egy alkalomból végül vagy húsz lett, amin keresztül Giannopoulos betekintést nyerhetett a szcéna életébe. Szerda éjszakánként munka után és vasárnap délutánonként szokott összegyűlni nagyjából ötven motoros. Bringás gyerekektől kezdve meglett férfiakig tart az életkori skála, de néhány női tag is van.

dg_ukbikelife_105

Giannopoulos elmondása szerint, noha sokszor meggyűlik a bajuk a rendőrökkel, alapvetően egy rendes és nyitott társaságról van szó, akik számára ez a színtér biztosít egy olyan közeget, ahova tartozhatnak. Meg nyilván szeretik a sebességet, a vakmerő trükköket, az égett gumi illatát, tehát az adrenalint.

Giannopoulost pedig szintén nem lehet gyávasággal vádolni, a South London Bikelife című sorozatának fotóihoz olyan közel ment az egykerekező, fánkozó motorosokhoz, amennyire csak lehetett.

(via)