keresés menü

Ne csináld utána-rovatunk jelenti: így lehet elférni két Combino között biciklivel

necsinald

Egyszer régen, fiatal és merész DH-sként, már koraeste, a hegyről hazafelé, amikor egyik padkáról a másikra ugrálva verettük le magunkról az adrenalinos izzadtságot a Nagykörúton, velem is megesett, hogy két 6-os villamos fogott közre a Moszkvánál. Ezt csak azért mondom, mert a mi időnkben még a kis karcsú Ganz villamosok repesztettek negyvennel itt, nem a 2006 óta bumfordiskodó Combinók cammogtak szépen. Előbbiek között még a széles DH kormány sem akadt meg. Akkor megfogadtam, hogy bár véletlen volt, Mama!, ebből egyszer elég. Ma már nagyatyósan krúzingolok nagy lámpájú, tíz kilós vintázs biciklimmel a külső sávban.

Nem úgy, mint Dani és kamerás társa, aki egymás után három Combino-szendvicset is simán bead. Az ember, akinek nem elég már a kocsik között száguldás. Aki a tükröktől, kinyíló ajtóktól sem fél. Hát nem lettünk volna a villamosvezető helyében, de még így a fotelből nézve is elég izzasztó a mutatvány.

De nem ajánljuk senkinek, még pöttömkormánnyal, hagymafenékkel és nyurga lábakkal sem. Nem utolsósorban azért, mert a KRESZ nem nagyon engedélyezi:

Tűz tartalom 🔥