keresés menü

Tarlós úr, ilyen emberi erő hajtotta, úszó konditeremből néhányat kérünk szépen a Dunára!

Az olasz Carlo Ratti Associati építészei egy őrületes tervvel álltak elő: néhány techcéggel együttműködve egy olyan folyami hajót terveztek, aminek

a motorja a fedélzet nagy részét elfoglaló konditerem lenne.

Tehát konkréten arról van szó, hogy a gyurmázgató emberek által leadott energia működteti a hajót. Ennek köszönhetően, illetve ezért a jó tettért cserébe a kondizók a fal vagy az utca emberei helyett a csodás párizsi Szajna-partot bámulhatnák edzés közben.

paris-navigating-gym3-1-1020x610

Igen, mert hogy ez a kondicsónak annyira Párizsra lett szabva, hogy a külső dizájnját is a Szajnán tömegével járó sétahajók mintájára formázták. Carlo Ratti, a tervezőcsapat főnöke világított rá a dolog igazi szépségére: szerinte az egészben az a legfontosabb, hogy ez a hajó láthatóvá teszi azt a némiképp absztrakt dolgot, miszerint a konditeremben mennyi energia szabadul fel.

paris-navigating-gym-1020x530

Adatok:

  • Húsz méteres lenne egy ilyen hajó
  • 45 ember tudna rajta edzeni egy etapban
  • Augmented reality, azaz kiterjesztett valóságos kijelzőkön lehetne követni az ablakon a megtett kilométereket és mozdulatszámokat
  • Nyáron persze kabrióban működne a dolog
  • Tudjuk, mindenki arra kíváncsi, ezért hagytuk a végére, hogy mi történne a hajóval este: és bizony, ahol konditerem van, ott büfé is, tehát party-hajóként is tudna funkcionálni!

paris-navigating-gym-1020x610

Hogy jön ide Budapest? Hát úgy, hogy mi semmi akadályát nem látjuk annak, hogy a Dunán is járjanak ilyenek. Nyilván lenne sofőr, meg ki lenne pipálva az összes biztonság-technikai kérdés. Arról nem is beszélve, hogy nem kis motiváció lenne ez a sportolásra. Ami jó.

Szóval, Tarlós úr, legyen szíves felvenni a kapcsolatot velük!

Tűz tartalom 🔥