keresés menü

Cambridge-ben olyan kamukörforgalmat tervezett valaki, mintha csúnyán begombázott volna

korf

Az angol egyetemi városban néhány napja olyanra eszmélhettek a lakók, amin azóta egy részük jót röhög, egy másik részük megdöbbent, és vannak, akik kreatív újításnak tartják, ami hozzátesz a városképhez.

Egy helyen úgy tűnik ugyanis, mintha a járda istenesen bemokszizott volna, és lekúszott az út rendes szürke aszfaltjára, holott ugye semmi keresnivalója nincs ott. Egyesek már urbánus gabonakörnek és UFO-leszállónak is nevezték ezt az izét, amit azért installált a helyi önkormányzat, hogy – figyelem, figyelem! – biztonságosabbá tegye a közlekedést. Az erre haladó autósok így tudniillik reflexből lelassítanak, amint messzebbről meglátják, hogy valami itt nem stimmel.

Bár a BBC egyik facebookos oldalán sem kímélték a kommentek a nem mindennapi figyelemfelkeltést, akadt, aki szerint ezt egy négyéves gyerek is tervezhette volna krétával – csakhogy ha jobban körbegondoljuk a fura megoldást, arra jöhetünk rá, hogy az nagyon is kortárs módon reflektál korunk információs kihívásaira. Hiszen az internet hülye hoaxokkal, álhírekkel, chemtraillel, gyíkemberekkel megpakolt szegleteit idézi meg, ahova ha az ember odatéved, jobb ha oda is figyel. Mint ahogy itt is.