keresés menü

Fotók: szellemvárossá vált a Bulinegyed

Utoljára akkor nézett ki így, amikor még nem volt Bulinegyed.

A koronavírus miatti aggodalom, ahogy az sejthető volt, begyűrűzött Budapest szórakoztatóipari magjába is, úgyhogy tettünk egy sétát péntek és szombat este, hogy ezt képekkel is megmutathassuk.

És hát tényleg a kihalás szélén állnak az utcák Belső-Erzsébetvárosban. Igen, vannak még emberek, de elszórva, apró csokrokban, és főleg angolul szólalnak meg (vagy éppen énekelnek arról, hogy Isten megóvja Írországot).

Én személy szerint kicsit a múltba is repültem, azokba az évekbe, amikor a Holló utcában laktam a Gozsdu udvar mellett, és legfeljebb még csak egy-két bár bontogatta a szárnyait a környéken – akkor láttam ennyire kevés embert mászkálni esténként. Hogy mekkora szerepe van a látványban annak, hogy amúgy is sorra zárnak be Belső-Erzsébetváros kocsmák és a klubok (tegyük hozzá: nagyon is felelősségteljesen), és mekkora annak, hogy az emberek maguktól is otthon maradnak, nem lehet tudni. De a helyzet most ez:

Az Instant-Fogas az elsők között húzta le a rolót – nyoma sincs a járdán vaduló brit csapatoknak.
A Kisüzem még tartja magát, de a zenei programjaikat már lemondták.
Magányos bulioutfit a Dob utcában
Drámai Barkas
Így még nem láttuk a Kazinczyt
Ők sem, de ők azért nem, mert izraeli és romániai turisták.
A Kutya előtt sincs tobzódás
A Madách tér is már csak kis lángon üzemel
Székhadsereg a 400-ban
Gozsdu: még mindig a legsűrűbben beszórakozott szpot, de lesz ez még így se
Az egyik legforgalmasabb bulinegyedi sarok, a Dob-Kazinczy többé nem forgalmas
Fat Mama hazament.

Egyébként meg azok cselekedtek helyesen, akikkel nem találkoztunk most itt ezen a két estén. Ha egy mód van rá, maradjatok otthon, de ha ki is mozdultok, csússzon a farzsebbe az alkoholos kézfertőtlenítő.