keresés menü

Jön az első utcalimpia, a Budapest Urban Games 2016

Bár bizonyos körökben tabu kimondani az ilyesmit, de az élsporttól jó okkal ódzkodhat a felvilágosult ember: ha valaki a versenyzésre, rekorddöntögetésre és saját fizikai határainak állandó feszegetésére teszi fel az életét, az doppinggal és anélkül is komolyan veszélybe sodorhatja magát, a súlyos sérülések Damoklész-kardját lebegtetve a feje felett, idős éveinek mindenféle ízületi, szívügyi és egyéb problémáiról nem is beszélve.

De szerencsére vannak mozgásformák, amik nem rejtenek ilyen rizikókat, mert a játékra összpontosítanak. A Budapest Urban Games szervezői ezt felismerték, és tornát kanyarítottak a felismerés köré.

Konkretizáljunk: október elsején, szombaton a hetedik kerületi vigalmi negyed utcáin, a Klauzál téren és a Citadella sétányon hozza tető alá a főváros a Budapest Urban Games – Kezdetek nevű programot, ami azt jelenti, hogy a nevezett környékeket várhatóan sikerül majd sporttal megtölteni úgy, hogy abban részt venni és drukkolni is príma élmény lesz.

Mert lesz például jó öreg grundfutball:

Urban bike verseny:

Snake Run futóverseny:

Pinyóverseny:

Sőt, longboard és streetworkout-bulika is belefér mindebbe. Mindez tehát október első napján, a nevezés és a részvétel ráadásul valamennyi számban ingyenes, bővebb infók errefelé.

UPDATE: a Budapest urban Games szerdán hivatalosan is megnyitódik, ahogy az annak a rendje, de nem hordozott lánggal, hanem este elfoglalják és telibe fényelik az amúgy is magasztos Citadellát, ami így még magasabbra emelkedik majd látványminőségben. Megtekintés a pesti oldalról javasolt!