keresés menü

Budapest Design Map: több mint 130 dizájnszpot térképen, akár mobilról is

dizajnmap

Ugyan a tizedik évfordulóját ünneplő Design Hét csak szeptember végén toppan be az erre fogékony budapestiek életébe, a jubileumra már most elkészült egy újítás: az első hazai design térkép. Mobilra is. A Magyar Formatervezési Tanács megbízásából összeállított angol nyelvű térkép a főváros legfontosabb ilyen jellegű helyszíneit öleli fel, tematikus csoportokban, így galériáktól a vintage cuccokig, dizájnerruhaüzletektől a kézműves piacokig, otthondekorációs boltoktól a kreatív táptalajon szárba szökkent kávézókig minden lényeges helyet megtalálunk rajta.

A térkép iPhone-ra és Androidra egyaránt elérhető, és azon túl, mennyire kompaktra lett szabva, végtelenül egyszerű kezelni is – legfeljebb abba köthet bele valaki, hogy lemaradt róla. Az alkalmazást José Simon grafikus tervezte ilyenre, a fejlesztés a Locato érdeme. Pár screenshot:

dizajnmap4

Miután a papír még nem tűnt el végérvényesen (egyelőre), a térkép kézbe fogható formában is elkészült, ezeket a nyomtatott variánsokat a Design Map-en megtalálható helyszíneken lehet felmarkolni.