keresés menü

Budapest Bizarre: a Twin Peaks beszivárgott az Íjász Sörözőbe

Feszes szombat éjszakám egyik mobilfotója az alábbi. Amikor elkészítettem, még nem jutott egyből eszembe, hogy szervesen illeszkedhet majd a nemrég elindított új sorozatunkba. A Budapest Bizarre arról szól, hogy megtaláljuk a főváros képtelen jeleneteit, szürreális együttállásait, legyen az véletlenül vagy szándékosan groteszk.

A látvány, ami a legendás Váci úti Íjász Söröző hátsó traktusában fogadott, pedig tökéletesen megfelel a követelménynek: mintha a David Lynch-féle Twin Peaks vörös szobájának ká-európai lepattant verzióját Wes Anderson állította volna be középre igazítva, hogy nemsokára megérkezzen néhány gótikus szellemkarakter egy Tim Burton-filmből, és leüljön rendelni egy kör kevertet. (És a legviccesebb ezen a képen még nem is látszik: az ülőalkalmatosságnak van egy másik fele is, a fal felé fordítva, ahova zseniálisan lehetetlen leülni.)

És neked van ilyen képed?

Azért kérdezzük, mert felhívásunk továbbra is él: keressük Budapest furcsaságait, legyen az egy ma már politikailag inkorrektnek számító régi cégér, egy szürreális tereptárgy, egy letaglózó ruhaösszeállítás, vagy egy abszurdba hajló helyzetkomikum a Wesselényi utca közepén! Az info@urbanplayer.hu-ra érkezhetnek a képek, lehetőleg némi kommentárral. Előre köszönjük!

Tűz tartalom 🔥