keresés menü

Budapest a kerekesszékeseké is!

A Budapesti Aszfaltprojekt hívta fel a figyelmet arra facebookos oldalán, hogy létezik egy Kritikus tömeg, 4 keréken nevű oldal, aminek célja, hogy a nevében foglalt társadalmi csoport tagjai egymásra találhassanak, kifelé pedig felhívják a figyelmet arra, milyen nehézségeik vannak, elsősorban a közlekedés terén. Ez egy nagyon fontos küldetés, mert

vajon eszünkbe jut-e, amikor este tizenegykor billegünk a Toldi felé nagyvidáman, hogy például a Bazilika tetejére fel sem tud jutni egy mozgássérült?

A kifejezetten nekik készült lift ugyanis évek óta nem működik. De fotókon azért megmutatták, hogy ezt nem hagyják annyiban: felvitték Danit, hogy ő is láthassa, amit az egészséges emberek.

Ez egy nagyon fontos csoport, már csak azért is, mert látványosan teszi láthatóvá azt, amivel nem feltétlenül találkozunk minden nap: azt a tényt, hogy ami nekünk a hétköznapok gördülékeny terepe, az egy sérült társunknak hardcore akadálypálya lehet. Teccikeljétek az oldalt, hogy minél erősebben hallathassák a hangjukat!

(Fotók: Kováts Dániel)

Tűz tartalom 🔥