keresés menü

Bringázható Lánchidat, de hamar!

Mégpedig a legszebb fővárosi hídért, hogy az végre ismét méltó helyre kerüljön. Vagyis ne csak az autógumik alá. Persze a Lánchíd most is bringázható, legalábbis egy rutinos tekerő számára. Bár néha még neki is necces, amikor egy-két türelmetlen motorizált jármű centikkel padlógázol el mellette (hogy aztán a híd végén úgyis beragadjon a kocsisorba).

Konkrétan ezt írják: “Totális idő és pénzpazarlás, hogy a világ egyik leghíresebb átkelőjén folyamatosan álljon a forgalom. A Lánchídon biztos késést jelent busszal átmenni, biciklivel meg a járdára vagy szabálytalan helyzetekbe kényszerül, aki haladni szeretne. És akkor még nem is beszéltünk a mentők, a tűzoltók és a taxik haladásáról sem. Ezt a hidat nem arra tervezték, amire most használjuk.

Bringások az I Bike Budapest-en (Fotó: Urbnplyr)

“A Lánchidat hamarosan felújítják. Azt szeretnénk, hogy első körben olcsó forgalomcsillapítással több ember tudjon gyorsan és egyszerűen átbuszozni és bringázni a hídon, ezzel csökkentve a dugókat. A hosszú távú cél pedig egyértelműen a közösségi közlekedés, a kerékpározás és a gyaloglás előtérbe helyezése a jobb haladás érdekében.”

“Legyen egy tesztidőszak a 2016-os nyári szünetben, amikor csak buszok, bringák, taxik és elsőbbségi járművek közlekedhetnek a hídon!”

A Kerékpárosklub infografikája is beszédes, beszédesebb mint bárhány szó:

Szóval akit mindez megérintett, az figyeljen: itt a petíció, itt meg egy október 11-ei esemény, amin majd kerékpározással lehet nyomatékot adni a szándéknak.

Tűz tartalom 🔥