keresés menü

Bombázz be egy kávét, aztán hallgasd meg Sinya szakértését a városi közlekedésről péntek reggel!

cmke

Ismét CreativeMornings holnap, azaz augusztus 30-án reggel a Toldiban, amiről csak annyit tudunk közölni, hogy aki egyszer elmegy, az utána mindig így, inspirációkkal és gondolatokkal feltankolva akarja majd kezdeni a péntekeit. Főleg, hogy nyolctól kapunyitás, tízkor meg már vége is az egésznek, aztán kezdődhet a munkanap. Az aktuális meghívott a hentespunkrocksztárfutárembléma Sinya, a Critical Massek egyik főszervezője, aki azonban egyvalamiről pont nem fog beszélni, azaz:

leszcm

Lesz szó viszont… miről is?

Arról lesz szó, hogy az autómentes közlekedés nem a világ vége: a Margit híd lezárása nem okozott apokalipszist, és nem gyaloghidat kell építeni, hanem mondjuk lezárni a Lánchidat. Meg arról, hogy autót veszünk, hogy kimehessünk a város szélén elhelyezett szupermarketekbe nagybevásárlást tartani, ahelyett, hogy átbringáznánk a szomszéd kisboltba. Miközben a belvárosban az autósok dugóban ülnek vagy parkolóhelyet keresnek, robogósok, biciklisek, gördeszkások flowban suhannak, a közösségi közlekedés és az alternatív megoldások sokkal oldottabb, normálisabb városi életet tesznek lehetővé.

Ehhez persze szemléletváltásra van szükség, ami sok szereplőn múlik: ugyanúgy felelősök az autósok, a bringások, a városlakók, mint a városvezetés – Sinya pedig azt mondja el, hogy mit tehet, mit tett az elmúlt években hozzá mindehhez egy olyan szerveződés, mint a CriticalMass vagy a Kerékpárosklub.

Regisztrálni itt még mindig lehet, de gyorsan-gyorsan, mert a Toldi befogadóképessége is véges.

Tűz tartalom 🔥