keresés menü

Közösségi grillező épült a Gellért térnél a Duna-parton!

_mg_5970

A Beton Kurzus és a Valyo Csoport közösen kialakított egy grillező, piknikező, hesszelgetésre alkalmas szpotot a Duna-part Gellért téri részén, ott, ahol a termálfürdő vize a folyóba érkezik.

Noha a városlakók és a vendéglátóipar részéről is egyértelmű igény van a Duna-part belakására, a helyszűke miatt a puszta lelkesedésnél sokkal lomhább és bürokratikusabb városrendezési cécók nehezítik ezen óhajok beteljesülését.

A Beton Kurzus hallgatói ezen szűk keretek között csináltak valami olyat, ami iránymutató lehet a következő évekre. A Szabadság-híd meletti rézsűs, lejtős részre építettek egy mini parkot a nevükhöz híven betonból.

A címben is említett grillező ráadásul az egésznek csak a címerdarabja, van itt (ott) még kutyaitató, vízisakk, az ülő elemeken pedig nem csak ülni lehet, hanem a folyóval kapcsolatos érdekességeket is le lehet róla olvasni.

_mg_6016

Három olyan dolog, amit mi nagyon el tudnánk még képzelni a Duna-partra ilyesmi formában

  • napozásra alkalmas padok, mert ülni ugyan jó, de feküdni és barnára pirulni ledobott zakóval bikinivonalra még jobb
  • kicsi virágyások és mini gyepszőnyegek: zöld, zöld, a lehető legtöbb zöld, sőt annál is eggyel több
  • és persze konnektorok olyan 30 méterenként, amiből tudjuk, hogy több gond, mint haszon lenne, de hát az újságírás valamennyire mindig álmodozás, aztán majd a dolgok tudói úgyis kitalálják!

Mondjuk, hogy tudd: az első Beton Kurzus és Workshop 2011-ben indult a BME-n építész és egyéb mérnökhallgatók részvételével, később azonban egyéb forma- és bútortervezők valamint képzőművészek is csatlakoztak hozzájuk, így a mostani projekten már negyvenen dolgoztak együtt.

Fotó: Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna