keresés menü

Banksy patkányokat eresztett el Párizsban

Miután Banksy a francia kormányt kritizálva körüljárta a migráció témáját, két patkányos stencilt is elhelyezett Banksy Párizsban. Az egyiken, az Eiffel-torony szomszédságában egy kicsípett, andalgó patkány-pár látható.

Ennél izgalmasabb a másik, amin csak egy patkány látható kendővel takart arccal, a kezében pedig egy tapétavágóval. Banksy instagramjára az alábbi idézettel került ki ez:

“Ötven év telt el az 1968-as párizsi felkelések óta. Akkor született meg a modern stencilművészet.”

Apropó Instagram! Ezek az utcaművek, szemben a vonatos Orbán Viktorral, azért tekinthetőek hivatalos Banksy-műnek, mert a művész Instájára is kikerültek.

Azért is érdekes ez, mert az orbános stencil eredetisége mellet azt az érvet hozták fel a különböző orgánumok, hogy pont akkor került ki a Dob utca és a Rumbach Sebestyén kereszteződéséhez, amikor itt koncertezett a Massive Attack.

Goldie épp most kotyogta el, hogy Banksy tényleg a Massive Attack-tag Robert Del Naja?

Ennek a bandának a fő figurája, Robert Del Naja már többször gyanúba került, hogy ő lenne Banksy. Mivel azonban a Massive Attack Budapest után Bukarestben, Kijevben és Moszkvában koncertezik, vagy koncertezett, nem túl életszerű, hogy ezek miatt a patkányok miatt elugrott volna Párizsba.

Nem állítunk semmit, csak megjegyezzük, hogy nálunk ezzel kicsit megbillent a Robert Del Naja-s Banksy-elmélet.

Banksy három méregerős falfestménnyel jelentkezett be Párizsba

(via)