keresés menü

Banksy odavágott New Yorknak, New York visszavágott Banksynak

Ahogy arról mi is beszámoltunk, minden idők legjobban lopakodó utcaművésze, Banksy október elsejétől egy hónapra New Yorkba helyezte rezidenciáját, hogy mindenféle alkotásokkal lepje meg az ottani utcákat. A Better Out Than In című akciósorozatának részeként nem csak falakat kínált meg a poénjaival, de egy teherautót mobilkertté alakított, egy másikba síró plüssállatokat pakolt, hírverés nélkül árulta képeit a Central Park mellett fillérekért, és, ahogy az első link mögött bemutattuk, még egy terroristás videót is forgatott.

Ám mindeközben NYC lakossága is formába lendült, és Banksy pár napos falfestései már nem olyanok, mint eredetileg – amin aligha lepődik meg a művész. A Verge összeszedte, hogyan alakították át a helyiek a felkerült alkotásokat. Itt van például az első, a két graffitiző kölyökkel, amit azóta többször lefedtek, talán először maga a tulaj – ELŐTTE & UTÁNA:

“Ez a New York-i akcentusom. Valójában így írok” – ez volt a következő mű, fehér festékkel, szürke redőnyzetre. Ezt is megkínálták élénkebb színekkel a lokális artisták. ELŐTTE & UTÁNA:

Október 4-én már Buscwicket támadta meg a misztikus brit, azóta már – alighanem az épület tulaja – ezt is lefestette. A körvonalak azért még látszódnak. ELŐTTE & UTÁNA:

A szív alakú lufit október 7-én fejezte be, de ennek is elég hamar nekiestek. Aztán valaki felszerelt egy ilyen plexilapot, hogy tovább már ne sikerüljön beelrondítani. A King Streetnél látható mű, ELŐTTE & UTÁNA:

Na és mi a helyzet a tűzcsapot levizelő kutyával? Hát az sem kerülte el a sorsát. ELŐTTE & UTÁNA:

“Van egy elméletem, miszerint bármilyen mondatot nagyon mélyenszántónak tudunk beállítani, ha egy halott filozófus nevét írjuk a végére – Platón.” Ez önmagában is remek volt, de azért akadt valaki, aki letörölte az egészet, és azt írta ki – nyilvánvalóan annak ismeretében, hogy ki volt az alkotó: “fejezd be ennek az ajtónak a fotózását és keress valami munkát – Playdo.” ELŐTTE & UTÁNA:

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥