keresés menü

Az okospedál lehet a bringatolvajok elleni hatásos védelem?

A pedál azért tűnt kézenfekvőnek, mert a tekeréskor keletkező mozgási energiából simán biztosítani lehet a töltöttséget, így nem történhet meg, hogy a percekre vagy órára magára hagyott bringánkban épp ne dobogjon a GPS-szív.

3041051-inline-i-1-bike-pedals

Az okospedál annyival tud többet a sima nyomkövetőnél, hogy a telónkon rögtön jelez, hogy hahó, viszik a kerót, valamint pontosan mutatja a lopás megvalósulásának útvonalát, tehát rögtön ezzel az infóval hívhatjuk a rendőrséget.

“Jól van ám, de majd pont ez fogja megállítani a tolvajokat, amikor kilométerekről látszik, hogy nem hétköznapi pedálról van szó?”

Ez a kérdés bennem is felmerült, amikor szembejött a Connected Cycle ötlete. Viszont jobban belegondolva, ha a tolvajokban elvetjük annak a gyanúnak akár csak az írmagját, hogy a biciklinek bármelyik részén lehet egy ilyen nyomkövető, az akár hasznos is lehet.

3041051-slide-s-9-bike-pedals

Míg a GPS esetén ugyanis megvolt az az opció, hogy gyorsan utólag eltávolítják a nyomkövetőt, addig ebben az esetben már nem igazán lesz érdemes megmozdítani a bringát. Pedált leszerelgetni meg senki sem fog nekiállni.

Akárhogy is, hajrá kreatívok, lesz itt még lophatatlan bringa és tehetetlen tolvaj!

(via Fastcoexist)