keresés menü

Az ember, aki galambot rajzolt a Nike pipára

“Amikor kicsi voltam, mindig figyeltem az engem körbevevő dolgokat, néztem a különféle jelzéseket az út mellett” – kezdi villámmonológját Micah, az Only NY márka alapítója az alábbi videóban, amin egy Nike-kamiont firkálhat össze Manhattanben. Ráadásul freestyle módon, vagyis nincs semmi megtervezve előre, beleáll a filccel, és húzza a vonalat, ahogy épp eszébe jut.

Azt is mondja, hogy ez ilyen szempontból nagyon hasonló kedvenc hobbijához, a horgászathoz, mert ott is az a lényeg, hogy kikapcsolja az agyát.

“Akkor kapom a legjobb végeredményt, ha nem agyalom túl, és csak hagyom, hogy úgy magától összeálljon a kép.”

Az NYC Box Truck sorozatban a Nike a keleti parti metropolisz öt nagy kerületében bocsát rendelkezésére helyi utcaművészeknek egy-egy fehér teherautót, hogy kezdjenek vele valamit. Bronxban Wane COD kínálhatott meg egy szép rajzzal egy ilyen járművet. Ő azt is felidézi, hogy régen, amikor az internet meg a sok egyéb inger nem csavarta el a fejeket, az ember még felemelte a tekintetét a felette elzakatoló vonatra – és ő középiskolásként meglátta a szétfújt vagonokat, és nekiállt greffitizni. Hogy azóta se álljon le:

Brooklyn sem marad ki, itt Chino BYI graffitilegenda emlékezik vissza a múltra, miközben filcezget:

A Smart Crew azt magyarázza Queens szívében, hogy az életet soha, de soha nem szavad vérkomolyan venni:

Rime és Toper pedig az elfeledett kerület néven is emlegetett, külváriosias szigetet, Staten Island-et reprezentálja egy ottani roncstelepről:

Tűz tartalom 🔥