keresés menü

Ocsmány gumi-gulliverrel sokkol az Art Market Budapest a Lánchídnál (UPDATE: lebontották!)

Frissítés: az artportal fotói és leírása szerint eltűnt a förmedvény, ami, ahogy ők fogalmaztak, láncfűrésszel rongálta a városképet. Persze jó lenne tudni, hogy ilyen nevetséges köztéri alkotás a jövőben sem fordul elő Budapesten. Meg máshol sem.

Hervé Loránth Ervin nem először kapta meg a Széchenyi tér zöld gyepét, hogy óriásszoborkodjon egyet, de amit most csinált, az valami letaglózóan bóvli. Nem nehéz felismerni benne Robert Capa leghíresebb képét, A milicista halálát, de ez annak mintha egy elnagyolt torzó-paródiája lenne.

Állítólag “köztéri meglepetésként” kapta a “művet” az Art Market Budapest, amiről sokat elmond, hogy ottjártunkkor elismerő bólogatások helyett

ordas röhögés érkezett felé egy városnéző buszról, ami épp elhaladt a tér mellett.

A minden tekintetben kőciki, botladozó borzadály szürrealitását csak erősíti a köré vont szalag, meg az elnagyolt puskatusra festett do not touch! felszólítás. A hátából-seggéből kiálló, támasztékként szolgáló vasrudakról nem is beszélve. És mindezt sajnos még egy hónapig láthatjuk, meg mindenki más is, aki éppen Budáról csoszog át Pestre a Lánchídon. Szomorú LOL.

robertcapaszoborfujj-002