keresés menü

A város lekerekítve: bringás dokumentumfilm készül Budapest pedálozóiról

varoslekerekitve

Ő itt Tamás, aki ügyvéd. Teljesen véletlenül zuhant szerelembe a biciklizéssel egy római parti kiruccanás alkalmával, azóta viszont teljesen megváltoztatta az életét, a ritmusát, mindent – kezdve azzal, hogy a következő héten már így ment munkába is. Öltönyben, OMG!

Többek között az ő szándékosan nagyon személyes sztoriján keresztül mutatja be Kádár Viktor készülőfélben lévő dokumentumfilmje, A város lekerekítve azt, hogy már régen nem csodabogárkodás Budapesten biciklivel közlekedni, hanem természetes, sőt, messzemenően praktikus. És rajta kívül még jópár fővárosi karakter is feltűnik majd a moziban a saját hátterével és motivációival, így például Bori, aki Kétkerétkem néven főzős-ételfutáros céget visz. Erről egy teaser már fel is került az internetekre:

És természetes Tamásról is van egy hasonló:

“A doksifilm ötlete tavaly ősszel született, azzal a felismeréssel, hogy most már tényleg mindenki bringázik, de legalábbis már sokkal kevésbé lehet kategorizálni, hogy ki bringázik és ki nem, szép lassan bringás várossá váltunk. A film célja ezzel együtt az, hogy a még fennálló sztereotípiákat, kifogásokat igyekezzen ledönteni a portré alanyaink gondolatain és valós sztorijain keresztül” – mondta el nekünk a rendező, akiről halkan megsúgjuk, hogy ő sem most kezdett foglalkozni a két kerékkel: a Csajbringa is az ő nevéhez fűződik, ami egy hobbiprojektből kinőtt vállalkozás, lányoknak építenek csinos kerékpárokat.

Viktor már az első perctől próbál támogatót találni, de addig is bőszen forgatnak, eddig öt napot letudtak már március végén, és a tervek szerint még vagy kétszer ennyit fognak forgatni egészen őszig, összesen 8-10 szereplőt szeretnének. De az őszi bemutató sem biztos még, mert keményvonalas, fagyos időben tekerőket is szeretne a filmbe, ezért “elképzelhető, hogy csak 2014 tavaszán lesz premier, először a Toldiban, aztán pedig ingyen elérhetővé teszem a kész filmet.”

varoslekerekitve2

Mi szurkolunk, addig is itt a vonatkozó Facebook-oldal és a követendő YouTube-csatorna.

Tűz tartalom 🔥