keresés menü

A nap videója: iRideBudapest

iride

Életfless videó, mondja róla az alkotója, de mi nem elégedtünk meg ennyivel. Megkérdeztük LukahWorkzt, vagyis Lukács Attilát, miért rakta össze ezt a többitől eltérő bringás videót, mi volt a koncepciója, és mi a jelentősége ennek a közel hét perces etűdnek. Ezt mondta el nekünk:

Valahogy úgy kezdődött, hogy volt egy kreatív / szociális válságom. Hirtelen teljesen értékét veszítette nagyon sok minden az életemben, ami előtte fontosnak tűnt. És valahogy meg akartam mutatni magamnak illetve másoknak is, hogy létezem, és egy ilyen komplexebb projektet is meg tudok valósítani önerőből, egyedül.

Többször is oda-vissza végigtekertem a szokásos reggeli utamon, ezen próbáltam nagyjából végigvinni a nézőt (XIII – XI. kerület). Ezt viszont nem tehettem hosszasan , szóval jött az összemosás ötlete. Abból pedig aztán újabb dimenziói nyíltak meg a lehetőségeimnek az érzések és a hatások átadására. Szerettem volna azt éreztetni, hogy milyen a reggeli Budapest, és hogy mi a szerepem benne, ahol mindenki egy kicsit önző, és mindenki kicsit jobban siet, mint a másik, és nem érti, hogy a másik ezt miért nem érti meg.

Mielőtt folytatnánk, nézzük is meg:

A színes részlet egy ábrándozást akar jelképezni, ahogy a piros lámápánál álldogálva visszatekintek egy hétvégi tekergésre feleségemmel és gyermekünkkkel. Ez a rész mosolygós, fagyizós, tele van színekkel és örömmel. Ami a fontos az életben. A fénykép a pénztárcádban. Amiért aztán mikor zöldre vált a lámpa, elmosolyodsz, és továbbtekersz.

Ezt mondta még Attila, akinek ezennel jelképesen is átnyújtjuk a nap videója címet. Gratulálunk, és további hátszelet kívánunk!