keresés menü

A nap fotója: verekedő egerek a metróban

A londoni Természetrajzi Múzeum most is megrendezte a Wildlife Photographer of the Year versenyt, amire a legjobb természetfotókat várták a vadonban cserkésző lencseforgatóktól. Arra azonban talán ők sem számítottak, hogy idén a közönségdíj egy olyan jelenetnek fog szólni, ami a városi dzsungelben zajlott le – konkrétan a londoni metróban. Sam Rowley azt kapta le, ahogyan két egér egymásnak ugrik a peronon, a bunyó tárgya pedig némi maradék morzsa.

48 ezer kép és 25 bombasztikus döntős fotó közül választotta ki a nép Rowley ragyogó pillanatát, mi pedig nem tudunk ennél jobban egyetérteni velük.

Egyébként a fotó nem egy spontán, random, szerencsés shot, a fotós szerint hosszas türelemjátékra volt szükség hozzá, konkrétan rengeteg peronra ellátogatott egy héten át minden éjjel, hogy meglegyen a tökéletes felvétel, amikor előbújnak valahol a kis rágcsálók. De arra talán ő sem számított, hogy rögtön egy fight clubba botlik (ami a valóságban egyébként nem tartott tovább egy töredékmásodpercnél, aztán a győztes már vitte is a morzsát).

“Remélem, ez a fotó megmutatja azt a nem várt drámát, ami a városi környezetünk egyik legismertebb szegletében zajlik”

– tette hozzá a fotós.

Tűz tartalom 🔥