keresés menü

A fényfestett graffitiknek még a közteresek is örülnek (?)

23b9622b71c1daf157279210883af25f_large

Akármennyire is elismert művészi kifejezésmód lett a street art, valahol még mindig vandalizmusnak, köztulajdon ellen elkövetett bűncselekménynek számít. Képzeljünk el most egy olyan eszktözt, amivel gyönyörű dolgokat alkothatunk az utcán, miközben nem végzünk semmiféle rongálást a környezetünkben: egy SZÍNES FÉNYT KIBOCSÁTÓ RUDAT! Persze nem akarok úgy csinálni, mintha a fényfestés egy rendkívül új dolog lenne, de amit ez a két brooklyni srác kihozott belőle ebben a formában, az egészen előremutató.

Kickstarteren Pixelstick néven futó projekt hordozhatóságánál fogva olyan ajtókat nyitogat ki a festéken túl is gondolkodó street art művészek előtt, amin még a fotósok és partiszervezők is szívesen átsurrannak majd.

64ef4ee4a0b039f9cc9ceced699cfc18_large

A működési elv rendkívül egyszerű: mint ahogy a számítógép képernyőjén, a levegőbe is pixelenként rajzolja az általunk kiválasztott képet a 198 leddel szerelt rúd. Ennek eredményeként ha hosszú záridővel fotózunk, olyan képek, vonalak és formák jelennek meg, amitől Dali is simán összepisilné magát.

“A fényfestés üdítő házasságot teremt aközött, amit a fotós képes kontrollálni és aközött, amit nem” – mondták az ötletgazda Bitbangeres srácok. Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=M1e0rumn9r4

Itt meg pár képen mindaz, amit ki lehet hozni belőle, a fizikai törvényszerűségeket látszólag körberöhögő módon:

Komplett projektleírás itt. Egyébként meg úgy tűnik, hogy a fiúk nagyon beletenyereltek valamibe, mert a 110 ezer dolláros célt, amit kitűztek ahhoz, hogy elinduljon majd a sorozatgyártás, már most háromszorosan túlszárnyalták.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥