keresés menü

WPC kerítéstípusok nyomában

Talán ma már nincs olyan ember, aki ne hallott volna a WPC kerítések előnyeiről. Masszív, ellenálló, modern és környezetbarát kerítésrendszerekről beszélünk, amelyekhez rengeteg előnyt társíthatunk. De arról még talán keveset tudunk, hogy pontosan milyen típusú termékek közül választhatunk.

A következő cikkben tehát most utánajárunk, milyen lehetőségeink vannak. Tarts velünk te is, ha kíváncsi vagy az idei kínálatra!

Standard WPC kerítések 

A standard WPC kerítések között sokféle darab elérhető, amelyek valamennyi elképzeléshez igazodnak. A modern, letisztult, hagyományos vonalat kedvelő személyek pedig különösen értékelni fogják a látványt. Azok pedig, akik nem jártasak a telepítésben, választhatják a WPC kivitelezés lehetőségét is. Ebben segíthet nekünk a WPC Nagyker is. 

De tisztázzuk, hogyan néznek ki az egyes kerítéstípusok. A standard kerítésrendszerek a megszólalásig hasonlítanak a fa kerítésekre, köszönhetően a fa-műanyag kompozíciónak. Ám az anyag egyáltalán nem úgy viselkedik, mint a fa. Nem fog ki rajta az eső, szél, a napsütés és a fagy sem, ugyanakkor nem rongálódik és nem igényel utómunkálatokat sem. 

Az anyag továbbá könnyen kezelhető, vágható, egyedi igények alapján alakítható. Ez eddig nagyon jól hangzik. Most pedig lássuk, milyen kerítések közül válogathatunk!

Faerezetes, bordázott kerítések

Lássuk tehát egyesével a különféle kerítéstípusokat, hogy pontosan mit kell tudni róluk! 

A faerezetes kerítéseket sokan kedvelik, ezek ugyanis famintás darabok, szóval valóban a természetességet tükrözik. Valóban úgy néznek ki, mint a valódi faanyagok. Antracit, barna és tölgy árnyalatú darabok is beszerezhetők. 

A bordázott kerítéseken már lényegében mélyedéseket is láthatunk, s így a vonalas kialakítás különösen megnyerő megjelenéssel ruházza fel a környezetünket. A bordázott WPC lécek egyik oldala sűrűn, míg a másik valamivel ritkábban bordázott, bármelyik felét használhatjuk. Ez már többféle színben kapható; a sötét és világos antracit, a kávébarna, a csokibarna, a gesztenyebarna, a vörösfenyő, a fehér és a natúr tölgy árnyalat egyaránt adott. 

Miért jó a zárt kerítésrendszer?

A zárt kerítések egyértelműen teljes takarást biztosítanak, meggátolva ezzel az átláthatóságot. Ez kifejezetten hasznos lehet akkor, ha túl kíváncsi a szomszéd, esetleg a turistanegyedben élünk, vagy csak szimplán nem szeretnénk, ha bárkinek, bármilyen szinten rálátása lenne az életünkre. A zárt változatokkal könnyen megteremthető a privát szféra. 

Igazából nehéz egyetlen egy típust kiválasztani, de nekünk kell eldönteni, hogy milyen szerkezetet, kialakítást részesítünk előnyben. A tervezés szakasza tehát rendkívül fontos, mivel ez határozza meg, hogy a későbbiekben milyen termékeket szerzünk be és hogyan telepítjük azokat.

(Szponzorált tartalom)