keresés menü

Vidám tavaszi programok a gyermekek öröméért

A gyermekek számára a legjobb kikapcsolódás a szabadtéri családi program, hiszen a jó idő mindenkit hívogat. Akár a ház körüli munkákat is mókássá lehet tenni, csupán találékonyság szükséges hozzá. 

A házimunka is lehet szórakozás

Most ilyen programötleteket gyűjtöttünk egy csokorba, a Lurkócipő minőségi gyermekcipőket forgalmazó webáruház munkatársainak segítségével. Mivel a legtöbb gyermek imádja a szabadban töltött időt, a közös kertészkedés nagyszerű program lehet, nem beszélve arról, milyen hasznos, ha a gyerekek megismerkednek a kerti munkákkal. Fejleszti a felelősségérzetüket, ha a saját maguk által kiválasztott és elültetett növényeket és zöldségeket ők gondozhatják.

Ha az udvaron van elég hely, akár saját kis kertrészt is ki lehet számukra alakítani, ami csak az övék. Ahogy látják majd a növények fejlődését, szeretnének megismerni újabb és újabb fajokat. 

Mókás szabadtéri programok

  • Ugróiskola: Ahogy a mondás is tartja, egyszerű, de nagyszerű. A gyerekeknek pedig ennél több nem is kell. Nem csak átmozgatja a kicsiket, de fejleszti a tudatos mozgást és a mozgás közbeni koncentrációs képességet is. Még izgalmasabb, ha a pálya megrajzolása is közös program, a bonyolultsága és hossza pedig folyamatosan növelhető. Ugrálós játékoknál azonban fontos figyelni arra, hogy a boka megfelelően tartva legyen, erre kínál megoldást a supinált cipő vagy szandál. 
  • Biciklizés: A közös családi biciklizés mindent magába foglal, amire egy kisgyermeknek szüksége van: mozgás és friss levegő. Amellett, hogy kiváló kikapcsolódási lehetőség, a gyerekek a szüleik útmutatása és védelme alatt tanulhatják meg a biztonságos közlekedés szabályait. A zárt cipőről biciklizés közben sem tanácsos megfeledkezni, ugyanis kényelmesebb viselet, mint a szandál, és védi a lábat biciklizés közben. 
  • Kinti rajzverseny krétával: A rajzolásnak csak a képzelet szabhat határt, de nem a gyerekeknél. A rajzverseny szuper program lehet a családdal, de akár a szomszéd gyerekekkel is. Minél több színes krétára van hozzá szükség, a rajzverseny helyszíne pedig lehet az udvar, a járda, de akár a játszótér is. Már csak azt kell kitalálni, hogy mi szerepeljen a rajzokon. 

Supinált cipővel a lábak egészséges fejlődéséért

A mozgás és a szórakozás mellett a kicsik lábának egészséges fejlődéséről sem szabad megfeledkezni. A megoldás pedig a supinált cipő. Ez egy olyan különleges kialakítású lábbeli, amely segít a stabil bokaízület és a szerkezetileg megfelelő lábboltozat fejlődésében, valamint többek között a lúdtalp és a bokasüllyedés megelőzésében.

A Lurkócipő webáruházban főleg magyar gyártók hagyományos és supinált cipői, szandáljai és csizmái találhatóak meg. Ne keressen tovább, a Lurkócipőnél mindent megtalál, egy helyen. 

(Szponzorált tartalom)