keresés menü

Védje meg munkavállalóit a tűz és az elektromos kisülések ellen!

Azokban a munkakörökben, ahol fennáll a nyílt lánggal, a hőforrásokkal való érintkezés vagy az áramütés, elektromos kisülés veszélye, a munkavállalók fokozott védelmére van szükség a munkahely lehetséges átalakítása, illetve a felszerelések, munkaruházat révén. 

Egyes munkakörök kockázatai komolyan veszélyeztetik a munkavállalók testi épségét és egészségét, ezért ezekre, illetve a dolgozók által viselhető ruházatra szigorú munkavédelmi előírások vonatkoznak. A különleges anyagokból, speciálisan kialakított lángálló és antisztatikus ruházat tetőtől talpig, több rétegben védi a munkavállalókat a rendkívüli veszélyektől.

Milyen védelmet nyújtanak a különleges munkaruházatok?

A munkakörből eredő veszélyek miatt speciális, életmentő ruházatra lehet szükség olyan iparágakban, mint az olajipar, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság. Az Épkézláb Munkaruha lángálló, antisztatikus munkaruhái a legmagasabb szintű védelmet nyújtják viselőiknek több rétegben is, minden időjárási körülmények között és minden iparágban.

A munkavédelmi ruházat kiválasztását minden esetben munkaköri, munkahelyi felmérés és elemzés kell, hogy megelőzze, hogy a kockázatok mérlegelése, elemzése alapján lehessen kiválasztani a megfelelő szintű védelmet. Az egyes védelmi szinteknek megfelelő ruházatok jellemzőit a szabványok rögzítik, a munkaruházatot gyártók ennek alapján készítik és sorolják be azokat, és az optimális védőruházat kiválasztását is ezek segítik. 

Többrétegű védelemre van szükség

Egyetlen réteg nem nyújt kellő védelmet, így például a lángálló és antisztatikus ruházat választásakor a kockázatok mérséklése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a munkavállalók alsó- és felsőruházatának, valamint az alatta viselt ruhaneműknek a védelmi besorolására is. Ezeknek a ruházatoknak az anyaga olyan speciális, szintetikus szálakból készül, amely a lehető legtovább megakadályozza, hogy a dolgozó bőrfelülete sérüljön. 

A szervezet tűrőképességét meghaladó magas hőmérséklet hőstresszt, a láng és az elektromos kisülés égési sérüléseket okoz, így az ezeknek a veszélyeknek kitett munkakörökben dolgozók valamennyi munkavédelmi ruházati darabja védelmet kell, hogy nyújtson. 

Kiknek van szüksége lángálló- és antisztatikus ruházatra?

A kockázatos munkakörökben a védőintézkedések megléte és ismerete, valamint a megfelelő munkavédelmi ruházat életet menthet.

A tűzálló ruházatok csökkentik az égési sérülések kockázatát azáltal, hogy speciális anyagokból, különleges eljárásokkal készülnek, így optimális szigetelést biztosítanak a hő és a láng ellen. Nem olvadnak rá a bőrre, nem szakadnak el.

Az antisztatikus munkaruhák alacsony felületi vezetőképességük révén képesek megvédeni a munkavállalókat az elektrosztatikus kisülés, a statikus szikra által okozott súlyos sérülésektől.

Az alsó és felső, külső ruharétegek mellett az aláöltözetnek is ugyanazt a védelmi megfelelőséget kell teljesítenie a munkavállaló testi épségének védelmében.

(Szponzorált tartalom)