keresés menü

Vászonkeretezés lépésről lépésre, hogy kezdőként is nekiállhass

Ünnepek (karácsony, születésnap, évforduló) közeledtével sokan törjük a fejünket azon, hogy valamilyen egyedi meglepetéssel kedveskedjünk szeretteinknek. A vászonkép és a keretezés valószínűleg nem szerepel az első tíz ötlet között, de pont ezért egyedi.

Gyors ötlet, ha kicsit kicsúsztál az időből ajándékvásárlás terén: válassz egy csinos nyomatot a Vaszonkepem.hu oldalán, rendeld meg, majd ha megérkezett, vakrámázd, és már át is adhatod az ünnepeltnek. Benne lesz a kezed munkája, és még minőségi meglepetést is kap az illető!

Miért adjunk vászonképet?

Otthonra vagy az irodába, bármilyen helyiség falára mehetnek a vászonképek, melyek olyan dekoratív, időtálló ajándékok, amelyek személyre szabhatóak és garantáltan egyediek. Mivel teljes egészében rajtunk múlik, hogy mit jelenítünk meg rajta, így lesznek igazán személyesek és szívhez szólóak. 

Minőségüknél fogva sokáig boldogítják majd a tulajdonost, még ha napsütötte falra is kerülnek, akkor sem kell attól félni, hogy idővel kifakulnak és lecserélésre szorulnak. 

Így fogj neki a vászon keretezésének

A vászonkép azonban csak akkor mutat jól a falon, ha rendesen ki van feszítve és fel van függesztve, másképp hullámos lesz, nem jönnek ki a dimenziói és összeesik. 

Ehhez vakrámára, másnéven vakkeretre is szükség van, így lesz a tekercsből falra akasztható kép. A legjobb, ha fenyőből készült vakkeretet választunk, mert ez a kiszáradásra legkevésbé hajlamos faanyag, ezért nem fog deformálódni a falon hosszú évek múlva sem.

Az otthoni keretezéshez tehát vakrámára, tűzőkapcsokra van szükség, és érdemes követni az alábbi lépéseket:

  • Rögzítsük egymáshoz pontosan a léceket, a sarkokra különösen figyeljünk oda.
  • A képnél kisebb legyen a vakráma mérete, mert így tudjuk majd az oldalakat ráhajtani, érdemes már a vászonkép rendelésénél jelezni, hogy hagyjanak helyet a keretezéshez – ha nem tesszük, nagy eséllyel eltűnik majd a kép kis része a vele való munka során.
  • Fordítsuk a vászonnyomatot színével lefelé, minden oldalról 4-4 centire húzzunk be egy-egy jelölővonalat és helyezzük fel ide középre a vakrámát pontosan középre.
  • Csípjük össze a kép sarkait, hajtsuk rá a keret sarkaira és rajzszögekkel rögzítsük.
  • A vakrámához lesznek mellékelve ékek is, ezeket a belső vágatokba üssük be óvatosan, anélkül, hogy megsérülne a vászon vagy a fa. Feszítsük ki így a képet.
  • Megfordítva ellenőrizzük a feszességet, ha az rendben van, el is készültünk a munkával.

Mi kerüljönk a vászonképre?

Természetesen az alkalomtól függ, hogy mivel szeretnénk kedveskedni az ünnepeltnek, de a közös emlékektől kezdve a tematikus szülinapi összeállításon (minden évből egy-egy fotó), a vicces montázson, a hobbira utaló fotón át az utazásos pillanatokig, motivációs idézetekig vagy a lakás dekorjához illő vászonképig egy sor ötlet közül választhatunk. 

Vagy nézzük meg a szolgáltató honlapját, akivel a vászonképet csináltatjuk, hátha vannak ott is stockfotók, melyek közül valamelyik elnyeri a tetszésünket.

(Szponzorált tartalom)