keresés menü

Valóban létezik fájdalom nélküli, tartós bőrmegújító kezelés?

Az arcbőr ráncosodása előbb vagy utóbb, de mindenkinél jelentkezik. A bőr öregedésének jeleként már 25 éves korunk után megjelenhetnek az első szarkalábak, melyek kialakulását megakadályozni nem tudjuk, de késleltetni vagy csökkenteni azok mélységét már van többféle lehetőségünk.

Az arcfiatalító és bőrmegújító kezelések különböző változatai egyénre szabottan veszik fel a harcot a bőr öregedésével szemben. A modern technológia az orvos-esztétikai kezelések területén is változásokat hozott, a lézeres eljárások is bekerültek a kedvelt módszerek közé. 

Arcfiatalító kezelések műtét nélkül

Rengetegen szeretnének újra ráncmentes bőrrel rendelkezni, azonban sokan félnek a műtéti beavatkozásoktól. Számukra lehet jó megoldás az anti-aging kezelések új generációja, mely többféle kezelési módot jelent.

Az arcfiatalító és bőrmegújító kezelésekben szakértő Aesthetica Orvosi Központban csúcstechnológiás berendezésekkel és nagy gyakorlattal rendelkező szakorvosokkal végzik a műtét nélküli kezeléseket. Kedvelt eljárás a páciensek körében a liftinghatást elérő szálbehúzásos technika, mely egy plasztikai műtét nélküli eljárás. 

A liftinghatásról

Az arcbőr megereszkedését a külső behatásokon túl a kollagéntermelés csökkenése okozza. A feszesség és tartás visszaállítása érdekében többféle eljárás alkalmazható. Ezek közül a szálbehúzás az egyik, mely tartós eredménnyel jár, szinte fájdalommentes, és vágás nélküli technikával történik. 

Az eljárás során 100%-ban bio-kompatibilis, felszívódó szálak adják a bőr tartását. Az emelőhatáson túl a kollagéntermelés is fokozódik, felgyorsul az anyagcsere, mely eredményeképpen akár két évig is tarthat a bőrfeszesítő hatás. És bár a behúzott szálak egy idő után felszívódnak, de a kialakult kötőszövetek tovább segítik a bőr tartását. A látványos eredmények a beavatkozás után kb. 4-6 hét múlva lesznek egyértelműek. 

A kezelés menete

Az anti-aging kezelések megkezdése előtt személyre szabott tervet készít a szakorvos a pácienssel történt egyeztetés alapján. Alapvetően a természetes hatásokra törekedve állítják össze az igényekhez igazodó beavatkozásokat. 

A szálbehúzás az egyike ezen eljárásoknak, mely fél-egy óra időtartamú kezelés. A szakorvos a bio-kompatibilis szálak vastagságáról, hosszúságáról és azok elhelyezéséről előzetes felmérés alapján dönt. Az erőteljes emelőhatást kiváltó COG szálakból legalább 6 darab, míg a vékonyabb típusú monoszálakból 40 darab kerül felhelyezésre egy kezelés során. Ezzel biztosítható a tökéletes és látványos eredmény.

A kezelés megkezdésekor fájdalomcsillapító injekciót kap a páciens, majd a speciális tompa végű kanül segítségével kerülnek bevezetésre a szálak a bőr alá. A kisebb intenzitás miatt egy bevezetési ponton több szál behúzása is megtörténik. A hatás ennél az eljárásnál is tartós ugyanúgy, ahogyan az anti-aging kezelések, műtét nélküli egyéb beavatkozásai során.

(Szponzorált tartalom)