keresés menü

Úszás a kertben

A sportolás az egészségtudatos emberek mindennapjainak szerves része. Ám azoknak, akik még csak most keresik a tökéletes mozgásformát, vagy éppen váltanának, elég nehéz dolguk van.

Rengeteg sportág és eszköz közül lehet választani, de legyen szó súlycsökkentésről vagy erősítésről, az úszással nem tudsz mellélőni. Viszont sokan vannak, akik nem szeretnek nyilvánosan edzeni. Nekik tökéletes megoldás nyújthat egy saját kerti medence.

A legjobb mozgásformák egyike: az úszás

Kevés olyan mozgásforma van, amit bármilyen testalkatú ember végezhet a sérülés veszélye nélkül, de az úszás ezek közé tartozik. Legyen akármilyen is az erőnléted, az úszással biztosan meg tudod dolgoztatni az izmaid. Mint a legtöbb sport, ez is jótékony hatással van a vérkeringésre, az állóképességre és a szívműködésre. Ezenkívül úgy erősíti a törzs-, láb- és karizmokat, hogy kíméli az ízületeket, ami különösen fontos lehet a túlsúllyal küzdőknek és a sérülésből lábadozóknak.

Ha új mozgásformát keresel, vagy csak egy jakuzzit szeretnél a kertedbe, nézd meg a SpaTrend kínálatát, ahol sportolási és relaxációs célú medencéket is találhatsz egy helyen!

Medence a kertben

A megfelelő medence kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy mekkora területet vagy hajlandó feláldozni miatta. A hagyományos úszómedencék nagy helyet foglalnak, ráadásul nem lehet őket készen kapni, így minden esetben a kerted feldúlásával jár a telepítésük. Ha helyszűkében vagy, érdemes a komplexebb megoldások felé nézelődnöd. 

Léteznek például olyan helytakarékos medencemodellek, amik egyszerre nyújtanak kikapcsolódási és sportolási lehetőséget. Az ellenáramoltató rendszer segítségével olyan érzésed lesz, mintha egy folyó áramlásával kellene megküzdened. Csak annyi különbséggel, hogy itt Te választhatod meg az áramlás erejét az edzettségi szintedhez mérten. Ha valami összetettebb dologra vágysz, van olyan medence is, amelyik az áramoltatás mellett víz alatti futópaddal is el van látva, így biztosan minden izomcsoportodat átmozgathatod anélkül, hogy egy picit is terhelnéd az ízületeidet. És ha ez nem lenne elég, amíg Te sportolsz, a család többi tagja kikapcsolódhat a medence másik felében elhelyezett jakuzziban.

Ezek az összetett rendszerek kedveznek az edzésed eredményességének is, hiszen a sportolás után kifejezetten fontos megfelelően ellazítani a használt izomcsoportokat. És mi lehetne erre megfelelőbb, mint egy megérdemelt pihenő a masszázsmedencében? Ha a délutáni testmozgást részesíted előnyben, ezzel a kombinációval garantálható a testi-lelki felüdülés. Segítségével könnyebben jön majd az álom, pihentetőbb lesz az alvás, és ebből kifolyólag a stresszt is sokkal jobban kezeled majd. 

(Szponzorált tartalom)