keresés menü

Tudatossággal az igényes környezetért

Mindenki tiszta, rendezett környezetben szeretne élni, ehhez tudatosan, folyamatosan felül kell vizsgálnunk, hogy a körülöttünk lévő tárgyak, eszközök, bútorok közül melyekre van ténylegesen szükségünk. Ellenkező esetben rövid idő alatt felhalmozódhatnak használhatatlan, felesleges holmik.

Ha elkelne egy kis segítség…

Lakásunkat, irodánkat megszabadítanánk a már több éve összegyűlt, semmire sem használható lomoktól? Örököltünk, de a hagyaték java részével nem tudunk mit kezdeni? A selejtezést praktikus lenne összekötni egy nagytakarítással is? A lomtalanítás még soha nem volt olyan egyszerű, mint a Lomtalanítás.com segítségével. 

Irodai lomtalanítás

Az irodai munkavállalók jó közérzetét, megfelelő munkavégzését az igényes, kellemes irodai környezet is nagymértékben befolyásolja. Emellett nem elhanyagolható tényező az irodai informatikai rendszerek minősége, szükség esetén cseréje sem.

Amennyiben az elektronikus eszközök is selejtezésre kerülnek, azok kiválasztását, csoportosítását, elszállítását körültekintően kell lebonyolítani szem előtt tartva az újrahasznosíthatóság lehetőségét. 

A bútorok felfrissítésekor, újabb, korszerűbb darabok beszerzésekor érdemes felülvizsgálni az iratanyagainkat is. Az iratok esetében azok minőségére tekintettel választhatunk az iratmegsemmisítés, illetve az elégetés között.

Mi az, amire még szükségünk lehet, illetve melyek azok, amik már évek óta hasznavehetetlenül foglalják csak a helyet? Kiselejtezett irodai bútorainkat elszállíttathatjuk, kérésünkre vagy elégetésre vagy hulladékkezelő telepre szállítják őket. Ha a kacatok székhelye szerint a lomtalanítás Budapest vagy Pest megyében időszerű, akkor hamar búcsút inthetünk nekik. 

Megsemmisítés

Dokumentumaink mindig diszkrét kezelést igényelnek. Amennyiben úgy döntünk, hogy kiselejtezzük őket, az a legjobb, ha elszállításuk előtt zsákokba rakjuk, vagy rakatjuk az anyagot.

Az iratmegsemmisítés egyik módozatával a papírok ledarálásra kerülnek, így már százszázalékosan senkinek sem nyílik lehetősége a tartalmuk megismerésére. A ledarálásos eljárással környezetünk megóvásáért is tettünk lépéseket, hisz az így kezelt papíranyag újrafelhasználásra kerül.

Amennyiben hulladékégetést kérünk, úgy a kiválasztott papírok nem lerakókban kerülnek elhelyezésre, hanem külön hulladékégetőkben. Ezt a megoldást nemcsak papírhulladék, hanem bútorok esetében is kérhetjük. 

Környezetünk megóvása, ezzel egy egészségesebb, kezelhetőbb élettér kialakítása mindannyiunk érdeke és felelőssége is egyben. Ne felejtsük el, hogy már a szűkebb közegünk rendben tartásával is sokat tehetünk a környezeti értékek megőrzéséért, a fenntarthatóságért. Helyes magatartásunkkal így mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink jövője biztosított legyen és egészséges körülmények között élhessenek.

(Szponzorált tartalom)