keresés menü

Törpe schnauzer, az igazi energiabomba

Van jó pár olyan kutyafajta, amelynek találkozhatunk törpe, közepes és óriás változatával. Ezek közül is nagyon sokan valószínűleg jól ismerik a schnauzereket. Ezek méretre kicsik, a törpe egyáltalán nem marad el a két másik termetesebb “tesójától”, ha a bátorságról és az éberségről van szó. Kitartásáról ódákat zengenek, s a kinézete pedig vitathatatlanul igazi schnauzeres: bozontos a szakálla és sűrű, hosszú szemöldöke van, ami igazán nagy tiszteletet érdemel.

A speciális drótos szőr ápolásra szorul

Ha egy törpe schnauzerrel osztod meg az otthonod, akkor érdemes a Falatozoo.hu állateledel webáruház fésűit megnézned. Ennek a fajtának ugyanis a szép szálkás szőrzete igényli, hogy rendszeresen át legyen kefélve. Emellett még évente néhány alkalommal érdemes a kutyakozmetikába is ellátogatni a kis kedvenccel, hogy a szakszerű kezek kicsit fazonra tudják igazítani a bundát, s közben el is tudják távolítja az elhalt szőrszálakat. Ezt trimmelésnek nevezik, amit egy speciális trimmelő eszközzel végeznek vagy kézzel vagy ma már géppel. De ha a gazdi ügyes, akkor maga is beletanulhat ebbe.

Ha már szépítkezés, akkor érdemes a jellegzetes schnauzer szakállat is kezelésbe venni, s egyúttal a karmokat, az orrot, a füleket és a szemeket is ellenőrizni.

Neki nem kell extra energiakészítmény

Sokan tartják a törpe schnauzert kissé önfejűnek. Ez a vidám kis fickó azonban imád a gazdi kedvében járni. Remek választás, ha egy intelligens és hálás kutyát szeretnél családtagnak. Persze gondoskodnod kell arról, hogy mind fizikailag, mind pedig szellemileg kellő kihívást kapjon a négylábú pajtásod. Ellenkező esetben hajlamos lesz makacskodni és saját egyéni elképzelései szerint “rendezgetni” a környezetét. És ez bizony nem feltétlenül a gazdi ízlése szerint történik majd.

Azt mondják a törpe schnauzerről, hogy lényegében mindenre hajlandó, amivel levezetheti hihetetlen energiáját. Lehet az séta, labdázás, nyomkövetés, bicikli mellett futás, vagy úszás, ha a gazdi is ott van, a világ kerek lesz számára.

Minőségi táplálékkal egészségesen

A schnauzerek is, mint a többi más kutyafajta húsevő, pont emiatt is nagyon fontos, hogy a táplálékuk 70-80 százaléka kiváló minőségű húst tartalmazzon. Persze soha nem lehet eltekinteni attól, hogy az adott kutyus milyen életkorban van, milyen a habitusa és van-e valamilyen speciális igénye. Más kell egy fejlődésben lévő kölyökkutyának, mint egy kifejlett felnőttnek. Más kell egy örökmozgónak, mint az inkább lustálkodni kedvelőnek.

S az idősebb ebek igényeire is külön oda kell figyelni. Egy gondos gazdi ezekre mindig tekintettel van. A Falatozoo.hu állateledel webáruházban pedig kiváló minőségű száraz és nedves eleségeket tudsz vásárolni, amelyek a fenti igényeket tökéletesen ki tudják elégíteni. Legyen bár fekete, só-bors, fekete-ezüst vagy fehér a törpe schnauzered, ha tele a pocakja, a kedve is jó lesz.

(Szponzorált tartalom)