keresés menü

Tippek mosógép választásához

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire kell figyelni, ha mosógép vásárlására kerülne sor. Nemcsak a méretekre, a típusra, a márkára, a kivitelre kell ügyelni, hanem bizony számos egyéb apróságra is. Ebben a cikkben tippeket és ötleteket gyűjtöttünk ahhoz, hogy mindenki könnyebben megtalálja a számára megfelelő háztartási gépet. Lássuk tehát! 

Mosógép választás: mi alapján érdemes?

Sikerült eldönteni, hogy szükség lenne egy új eszközre? Míg korábban még sokkal tovább bírták a minőségi készülékek, manapság azonban már pár év után hibák keletkezhetnek bennük. Az igények megnőttek, így fontos ügyelni arra, hogy melyik a legtartósabb, legidőtállóbb darab. A gyártók persze próbálnak lépést tartani a modern technológiával, igyekeznek gazdaságos és korszerű masinákkal előrukkolni. Az onlineMárkaboltok mosógépei között számos cég termékével találkozhatunk, amik biztosan kiállják az idők próbáját.

Útmutató a választáshoz

Először azt kell átgondolni, hogy mekkora a család, hány főre kell folyamatosan mosni, heti hány alkalommal van rá szükség, hogy beindítsuk. Ez azért fontos, mert így tudjuk eldönteni, hogy mekkora kapacitású modellre érdemes beruházni. Az sem mindegy, hogy hova kerülne elhelyezésre, a fürdőszobába, a konyhába, a pult alá, esetleg egy külön helyiségben? Ha van hely, akkor nem okoz problémát eltenni egy nagyobb eszközt sem, ellenkező esetben fejtörést okozhat a beszerelés. 

Lényeges szempont továbbá a mosógép fogyasztása, hiszen ez fogja meghatározni, hogy mennyi vízzel működik egy-egy mosás alkalmával. Az energetikai besorolásnak köszönhetően ez mindenhol fel van tüntetve, így érdemes a lehető legjobbat választani. Ide tartozik továbbá a centrifuga fordulatszáma, ami a gyors ruhaszáradásért felel. 

Mit kell tudni a programokról?

A legtöbb esetben a funkciók közül a pamut, a műszálas, a főző, illetve a gyorsprogram érhető el az egyes készülékeken. Azonban a modern technológiának hála számos egyéb speciális tulajdonsággal rendelkeznek a háztartási gépek. Optimalizálhatóak selyemre, gyapjúra, finommosásra, de a színek kapcsán is választhatunk külön programokat. 

Amennyiben van kisbaba a családban, oda nem árt egy olyan típus, amelyben van legalább egy antibakteriális program. Ezek legtöbbször 80 foknál magasabb hőmérsékleten mosnak, ráadásul nagyon alaposan öblítenek, így minden mosószermaradvány kijön a baba ruháiból. Emellett elpusztítják a baktériumok 99,9%-át.

Nagyon népszerű még a gyorsprogram, ami sokszor lehet hasznos, ha nem túl piszkos a ruha, esetleg egy öblítésre van szükség. Egy-egy fehérneműt, sportruhát nyugodtan el lehet ezen indítani, hiszen kárt nem tesz bennük, de szükség esetén szinte azonnal van tiszta ruhánk. 

Mosógép választása során tehát fontos, hogy átgondoljuk a funkciókat, a programlehetőségeket, de nem mindegy a mérete és az energetikai besorolása sem. 

(Szponzorált tartalom)