keresés menü

Tippek körömápoláshoz HEMA-mentes termékekkel

A környezettudatos gondolkodás egyre nagyobb teret hódít a körömápolásban is. Így nem csoda, ha a fejlődés ezen a téren sem áll meg. Ezt pedig a gyártók kombinálták az egészséggel és a kényelemmel is.

Ennek a háromnak az ötvözete szülte meg a HEMA-mentes termékek egyre szélesebb spektrumát, ami a körömiparban kezd elterjedni. Még kevesen ismerik ugyan ennek a technológiának az előnyeit, de ettől függetlenül utat tör magának.

Mindezt pedig úgy oldották meg a gyártás során, hogy a környezettudatosság a kényelemmel párosul, így nem kell lemondanunk egyikről sem. A világ fejlődése nem áll meg soha, ezért a körmös trendeknek is változniuk kell.

Mit jelent a HEMA-mentes technológia?

Ezzel a technológiai fejlesztéssel elérték a gyártók, hogy a tartós körmök és a kényelem mellett a környezetünket is védeni tudjuk. A Roniki webáruház kínálata is bővül ezekkel a termékekkel. A hidroxi-etil-metakrilát nevű vegyület rövidített neve, a HEMA sajnos számos termékben megtalálható.

Az érzékeny bőrűek számára viszont van egy nagyon jó hírünk. Az akryl anyagok, a gél lakkok és az építőgélek ennek a vegyületnek a kihagyásával is elkészülhetnek. Ezzel pedig elkerülhető az irritáció vagy rosszabb esetben az esetleges allergiás reakció.

A potenciálisan káros anyagok kerülése a Roniki csapatának is küldetésévé vált. Így azok számára is kínálhat már termékeket, akiknek eddig elképzelhetetlen volt a körömápolás ilyen formája.

Kinek lehet előnyös a használata?

Azok számára, akiknek eddig az irritáció vagy az allergiás reakció megkeserítette a körömápolási rutint, előnyös lehet. A körömipar történelmet írhat a szakmában azzal a lépéssel, hogy a HEMA-mentes termékeket kifejlesztette.

Az érzékeny bőrűek számára már nem jelenthet gondot az eddigi kellemetlenség és a fájdalom sem, ha a körömápolásról van szó. De nem csak az érzékenyek lélegezhetnek fel, mert a gyermekek és a kismamák számára is biztonságos a használatuk.

Éppen ezért nyugodt szívvel tudjuk ajánlani az érintett szektornak a HEMA-mentes alapanyagok kipróbálását. Mivel a fejlődés és a technológiai innováció elérte végre a körömipart is.

Biztonságosan kihagyhatjuk ezt az összetevőt?

Azt kell mondanunk: igen. A hosszas kutatások és fejlesztések során a szakemberek a gél lakkok, zselék, akryl gélek esetén biztonsággal kihagyták az összetevőt. Így amellett, hogy bőrbarát alapanyag születhetett, ugyanolyan tartósak és fényesek maradnak.

Sőt! Ezenkívül az előkészítő és egyéb folyadékok is megtalálhatók ilyen technológiával. Ráadásul a körömápoló olajok és a krémek is csatlakoztak a HEMA-mentes termékek táborához.

Teljes körömápoló szettek kaphatók már, amik ilyen technológiával készült termékeket tartalmaznak. Így a körömápolási folyamat során minden alapanyag gondoskodhat az előnyökről, amiket a HEMA-mentes termékek biztosítani tudnak.

Ha a gyártási technológia tartja ezt a fejlődési tempót, akkor nagyon gyorsan ismertté válhatnak a HEMA-mentes termékek. Ezzel pedig a körömápolás korszakának egy új szakasza kezdődhet el.

(Szponzorált tartalom)