keresés menü

Tippek és trükkök a számfestéshez

Kétségtelen, hogy a festés igazán szórakoztató, de szeretnénk hozzátenni azt is, hogy nemcsak megkönnyebbülést okoz a mindennapi stressz alól, hanem fókuszt is ad. Sokan viszont nem mernek belevágni, mivel nem érzik magukat elég tehetségesnek ennek a tevékenységnek az űzéséhez. 

A Kreactivity Webáruház számfestői viszont lehetővé teszik, hogy mindenki felfedezze a magában szunnyadó művészt. Ezeknek a segítségével ugyanis professzionális festményeket alkothatunk. A kínálatukban több, mint 1000 készlet megtalálható, amelyeket az átláthatóság érdekében kategorizáltak. 

Rendben, mostanra már biztosan előttünk van egy számfestő készlet, vagy várjuk, hogy hamarosan megérkezzen. Bár a festés ezekkel a termékekkel igazán egyszerű, de a kezdőknek azért néha napján meggyűlhet vele a baja.

Kezdjük csökkenő sorrendben!

A lényeg a festés megkezdésekor az, hogy a munkát csökkenő sorrendben kezdjük. Ez azt jelenti, hogy induljunk el a nagyobb területről majd haladjunk a kisebb területek felé. Kevesebb időt vesz igénybe, és segít megelőzni a véletlen elkenődést.

A legsötétebb az első

A második fontos tipp, hogy először használjuk a legsötétebb, majd a legvilágosabb árnyalatot. Így jobban megérthetjük a színek összetételét, és láthatjuk, hogy hogyan hatnak egymásra. 

A számnak megfelelő színnel

Könnyű lépésnek tűnik, de valóban fontos. Festés közben próbáljunk megfesteni minden olyan területet, amely a kezünkben lévő tégelyen látható. Ez ugyanis csökkenti a zavartságot a színhasználattal kapcsolatban.

Mindig zárjuk a tégelyt!

Használaton kívül mindig zárjuk le a tégelyt, nehogy kiszáradjon. Ellenkező esetben ugyanis a festék könnyedén használhatatlanná válik. 

Festék mennyisége

Használjunk elegendő festéket, hogy minden területet le legyen fedve, de mindenképpen ügyeljünk arra, hogy legyünk pontosak a festés során. A mennyiségnek elegendőnek kell lennie a terület lefedésére, de az az adott szín nem kerülhet át a festett területhez kapcsolódó következő részbe.

Időbe telik

Ha jó végeredményt szeretnénk, akkor azt javasoljuk, hogy a következő rész festése előtt mindig hagyjunk időt a nemrég befejezett terület megszáradására. Ennek a száradási ideje főként a festés vastagságától függ. 

Hely kiválasztása

Nyugalomban jobban tudunk koncentrálni, és ez segít a festmény témájára összpontosítani. De a jó fényviszonyok is jelentős befolyásoló tényezők lehetnek a hely kiválasztásában. 

Legyünk okosak!

Vegyük elő az okostelefont, és készítsünk egy teljes képet a vászonról, mielőtt megfestjük. Ez segít ellenőrizni, hogy egy adott szakaszhoz milyen szám volt társítva a festés előtt, ha elfelejtettük volna. 

Vagy kinagyíthatjuk a képet a telefonon, hogy lássuk a számokat az apróbb részekben, arra az esetre, ha nem látnánk megfelelően.

Érezzük jól magunkat!

Érdemes követni a felsorolt tippeket és szabályokat, de ne hagyjuk, hogy ezek az egész folyamat során frusztráljanak minket. Nyugodtan próbáljunk ki új ötleteket! Legyünk kreatívak a vászonnal, és bízzunk magunkban!

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥