keresés menü

Tippek a leghíresebb vágóprogram használatához!

Nem is gondolnánk, milyen nagy szerepük van a vágóknak egy-egy film elkészítése során. A régi, filmszalaggal történő munkát manapság azonban felváltották a digitális vágóprogramok, melyek egészen elképesztő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Animációs mese vágása

Ki ne ismerné a jó öreg Muppet Show-t Brekivel a békával és Miss Röfivel? Mindannyian boldogan gondolunk vissza az 1976-ban indult bábműsorra, amely meghódította az egész világot.

A rajongók számára remek hírünk van, hiszen egy különleges, halloweeni adással debütáltak 2021 októberében. A Muppets Haunted Mansion (magyarul: szellemjárta kastély) Gonzo és Pepe kalandjait követi. A két szereplő ugyanis komoly kihívás elé kerül: egy elhagyatott szellemkastélyban kell aludniuk egy éjszakán át.

Egy animációs mese elkészítésében elképesztő munka van, hiszen nem élő színészek, hanem megrajzolt, meganimált karakterek kelnek életre. Azonban egy dolog nem változik: a film ugyanúgy vágóasztalra kerül. A Muppets Haunted Mansion vágója, Alexandra Amick megosztotta tapasztalatait az Adobe Premiere Pro használatával kapcsolatban, amellyel rendkívül elégedett volt a munkafolyamat egésze során.

A kiváló Adobe termékei híresek a megbízhatóságukról, a folyamatos megújulásról és a kompromisszumképes, felhasználóbarát megoldásokról.

Kihívások és megoldások

Alexandra Amick szeretete a filmek iránt egészen a középiskoláig nyúlik vissza, ahol is műsorszerkesztést tanult. A filmes folyamatainak kezdetéről úgy nyilatkozott, hogy először a forgatókönyv alapos áttanulmányozásával indul minden. Emellé társai is akadnak, saját macskái személyében, akik örömmel figyelik a dolgozó gazdájukat.

Alexandra elmondása alapján a Muppets különleges kiadásának legnagyobb kihívása a szellem karakterek elkészítése volt. Ezeket a szereplőket egyesével, green screen segítségével rögzítették, melyhez elengedhetetlen volt egy egész CG-környezet létesítése.

Így a vágó a kreatív szabadságát is kihasználhatta, és sok-sok kísérletezés árán újabb és újabb megoldásokat kellett keresni, például VFX-szel.

Miért olyan kiváló az Adobe Premiere Pro?

Alexandra a film vágását az Adobe Premiere Pro programban végezte. Ezzel, valamint a Lumetri Color Panel és az Essential Sound Panel effektjeivel minden kihívást meg tudott ugrani. Elmondása szerint nagy sikerélmény volt számára, hogy bár aggódott a VFX feladatok miatt, mindent simán meg tudott ugrani.

A megbízható Premiere Pro kiválóan alkalmas VFX effektek elvégzésére anélkül, hogy más program használatát kellene bevonni. Alexandra a Kijelölés exportálása funkciót kedveli a legjobban, amely távoli munkavégzéskor az egyik leghasznosabb segítség. Ennek köszönhetően akár otthoni számítógépről is lehet a szerkesztett projekteket továbbítani, küldözgetni, amely rengeteg időt és tárhelyet spórol. 

A Szoftver.hu átfogó, teljes körű tevékenysége lehetőséget nyújt az innovációk kipróbálására és a lehető legjobb megoldások megtalálására.

(Szponzorált tartalom)