keresés menü

Tippek a gyémántszemes kirakókhoz gyerekeknek

A gyémántszemes kirakók használata több okból is előnyös: kiválóan fejleszti a gyermeked motoros készségeit, a szem és a kéz koordinációját és a döntéshozatali készségeit, szervezettségre tanít és növeli az önbecsülést. Mindezek mellett azonban mi még 2 bónusz előnyt is fel tudunk sorolni. 

Az egyik, hogy lehetőséget ad a csemetédnek a hozzád való kötődéshez. A másik pedig, hogy nagyszerű módját jelenti annak, hogy kiszabadítsd kicsit a TV és az elektronikus eszközök fogságából.

A mi gyerekeinket körülbelül egy évvel ezelőtt ismertettük meg ezzel a csodás hobbival, és nyugodtan mondhatjuk, hogy egyszerűen imádták a yourhobby speciális gyémántszemes kirakóját. A készletek világos utasításokat tartalmaznak, és csak a mintát kell kirakni, a hátteret nem, így nem unjuk el magunkat közben. Sőt, az egésznek akkora sikere volt, hogy szabályosan csalódottak voltak a kicsik, amikor befejezték.

Mivel a gyerekek különböző ütemben fejlődnek, ezért nincs megfelelő életkor ennek a kreatív tevékenységnek a megkezdésére. Azt viszont mindenképpen vedd figyelembe a döntéshozatalnál, hogy a legtöbb készlet több száz apró darabkát tartalmaz, amelyek könnyen kiszóródhatnak, elveszhetnek. De felügyelet mellett ezzel nem lehet probléma. 

Melyik lesz számára a megfelelő gyémántszemes kirakó?

A legjobb, ha egy olyan kisebb méretű képet választasz, amely maximálisan leköti a gyermeked figyelmét. Ez lehet például egy póni, egy mackó, de akár egy versenyautó is. Amennyiben pedig a választott puzzle még élénk színeket is tartalmaz, akkor nyert ügyed van. Így ugyanis biztosra veheted, hogy a gyerkőcöd nem fogja otthagyni a képet kirakózás közben.

Hogyan használjátok?

Először is alakítsatok ki egy zavaró tényezőtől mentes munkaterületet, és csak ezután álljatok neki a folyamatnak! Helyezzétek a lenyomatot egy vízszintes felületre, és mindig addig húzzátok le róla a celofánt, amennyit éppen elkészítetek a képből! Ezután nyomjátok a gyémántszem felszedő tollat a szilikon kockába, majd ezzel szedjetek fel egy gyémántszemet, és rakjátok a kép megfelelő részére!

Az első alkalommal javasoljuk, hogy egy óránál semmiképpen se töltsetek többet vele. Egyrészt azért, mert már ez az időtartam is bőven elegendő ahhoz, hogy felmérd, hogyan megy neki ez az egész dolog. Másrészt pedig ez segít megelőzni az izomfájdalmakat, és megakadályozhatja, hogy elunja magát közben.

Befejezés

A projekt befejezése után a gyermekedet kétségtelenül eltölti majd a siker okozta mámor és az önbizalom, amelyet úgy tudsz tovább erősíteni benne, ha veszel a kész képhez egy keretet, és kirakod a falra. Így mindig emlékeztetheted erre az élményre.

Ahogy pedig az idő múlásával a készségei és a türelme egyre inkább fejlődik, jóval több lehetőségetek nyílik majd a jövőbeli közös kirakózásra, és ki tudja, lehet, hogy ez a kézműves hobbi indítja el a gyermeked a későbbiekben a művészi pályán.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥