keresés menü

Teraszbútorok a komfort és stílusosság jegyében – ezekre figyeljen a berendezés során!

A kellemes idő beköszöntével ismét nagyobb fókusz helyeződik a szabadtéri elfoglaltságokra, ahogyan otthonunk külső környezetére is, a teraszra. Mivel a ház kiterjesztéseként is tekinthetünk erre a helyiségre, lényeges, hogy kényelmes és egyben stílusos is legyen. Ehhez természetesen fontos, hogy a megfelelő bútorokat válasszuk ki, amelyek mindezeket az elvárásokat teljesítik.

Funkcionalitás, komfort és stílus

A Teraszok.hu teraszbútorai mindebben segítségünkre lehetnek, de mielőtt kiválasztanánk a megfelelő elemeket, érdemes a tervezéssel kezdeni. Átgondolandó többek közt, hogy milyen célból vennénk igénybe a teraszhelyiségünket.

Célszerű bevonni a szeretteinket is, ha a hely gyakran szolgálna a családi összejövetelek színhelyéül is. Nem mindegy ugyanis, hogy mennyi bútor kerül elhelyezésre, hány fő részére tudunk ülőhelyet biztosítani, semmiképpen se legyen zsúfolt és balesetveszélyes a tér.

Milyen berendezésekben gondolkodunk? Elegendő egy ülőgarnitúra, vagy étkezőasztalra is szükségünk lesz, jól jönne egy grillsütő is?

A legfontosabb elvárás a teraszon elhelyezett bútorokkal kapcsolatban, hogy kényelmesek legyenek, ugyanakkor ellenállóak, tartósak is. Mivel az itt eltöltött idő a pihenésről, kikapcsolódásról szól, párnázott darabokat célszerű választani, illetve a különálló székekhez, fotelekhez is szerezzünk be megfelelő huzattal ellátott párnákat. Persze a stílus és a megjelenés épp annyira fontos, mint a funkcionalitás és a komfort, hiszen illeszkedniük kell otthonunk környezetébe.

Milyen alapanyagok alkalmasak a kültéri használatra?

Szerencsére bőven akadnak lehetőségeink, dönthetünk a fából, műanyagból és fémből készült bútorok mellett is.

A fa alapanyag előnye, hogy időtálló, természetes hatást kelt, illetve otthonos hangulatot áraszt. Mivel egy könnyen elérhető anyagról van szó, sokan is választják, ugyanakkor mellette szól, hogy egyszerűen beilleszthető bármilyen stílusú környezetbe. Hátránya viszont, hogy a fa idővel változhat, pláne, ha nem fordítunk kellő figyelmet a karbantartására. Azonban rendszeres kezeléssel hosszú ideig szép és tartós marad.

A műanyagból készült teraszbútorok kis súlyúak, ebből kifolyólag könnyen áthelyezhetőek, tartósak, illetve pofonegyszerű a tisztításuk is. A minőségi műanyag azonban költségesebb beruházás, de cserébe sok előnnyel is jár.

A fémből készült bútorok modernek és elegánsak, egyszerű a karbantartásuk, kiválóan ellenállnak az időjárás hatásainak. Mivel erősek és masszívak, még vihar esetén is megállják helyüket.

Milyen fémbútort érdemes választani? 

A rozsdásodás elkerülése végett célszerű megfelelő felületkezelésű termékek mellett dönteni, például a Teraszok.hu kínálatában elérhető alumíniumbútorok ideális választást jelentenek. 

Annak érdekében, hogy sokáig kihasználhassuk a teraszunk nyújtotta kényelmet, nagyon fontos, hogy körültekintően válogassunk és szenteljük elég figyelmet az időszakos karbantartásra is.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥